Sunday, August 28, 2011

PENDEDAHAN MP PAS DALAM ISU LYNAS – NAMPAK SANGAT PAS EXTREMELY PROMOTED PEMBOHONGAN!!

Suatu perkara yang memang tidak dapat dinafikan adalah auta & rekayasa songsang mengangkang sama sekali tidak akan dapat mengalahkan fakta+asas sahih, “yang salah pasti akan terlondeh+terburai & kantoi akhirnya”.  
Ini lah yang sedang melanda barisan kepimpinan+badigol balaci pencacai PR, situasi+senario semasa semakin memperlihatkan fitnah jahat, auta kelentong, spin off, political diversion approach serta rekayasa songsang mengangkang yang mereka garap dengan tujuan untuk memburukkan+menjatuhkan kredibiliti kerajaan BN semakin menjerat diri mereka sendiri.  
Yang terkini lagi sensasi adalah fakta mengenai kilang kimia Lynas di Gebeng, Kuantan yang sebelum ini semua pihak pun tahu bangaimana ahli Parlimen Kuantan Fuziah Salleh, begitu aktif+teruja mempertikaikan isu Lynas however segala-galanya terbongkar so called terpalit kemuka Fuziah sendiri melalui pendedahan 2 saintis nuklear negara yang juga orang kuat PAS!

My dedicated blog posting entry kali ni, ingin meneliti+memperhalusi statement from Dr Che Rosli Che Mat, Saintis Nuklear/Ahli Parlimen PAS Hulu Langat, Selangor yang berkata “Yang membawa isu ni PKR. Jadi saya bersabar lama dan saya pernah dapat warning daripada Penerangan PAS mengatakan YB jangan buat komen apa-apa. Saya terima. Saya tidak bercakap. Tapi tidak adil. Mereka buat komen setiap keluaran Harakah dengan bahasa yang kita kurang senang lah” Kalo kita analyze secara tersurat+mendalam statement from Dr Che Rosli Che Mat, which issaya pernah dapat warning daripada Penerangan PAS mengatakan YB jangan buat komen apa-apa”! maka wajib voters & kesemua rakyat yang pernah menghadiahkan undi2 buat parti PAS, unlock their mindset serta tanya diri masing2 apakah PAS ini sebuah parti politik yang EXTREMELY PROMOTED PEMBOHONGAN? Apakah PAS ini sebuah parti politik yang begitu gila kuasa kepimpinan hingga rela menutup mulut dari mengetengahkan fakta sahih?

Bhai, pesanan keramat + golden advised gua buat mereka2 yang pernah menghadiahkan undi2 buat parti PAS so called pernah membenarkan minda mereka diliwat secara songsang mengangkang oleh parti PAS pada PRU12, analyze wisely about it, teliti+perhalusi semula decision yang kauorang pernah buat sebelum ini, buatlah pilihan yang cukup tepat pada PRU13 nanti kerana kuasa multak sebagai pengungi ada di tangan kita jadi jangan lah kita simply mensia-siakannya!!

Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Friday, August 26, 2011

CAKAP2 BELAKANG TABIR BAHAWA PM SEMAKIN MENERIMA ASAKAN HEBAT – MANA HULUBALANG2 & DEFENSIVE VOICES TEAM DS NAJIB?????

Dalam persada pentas dunia politik arus perdana, setiap inci cakap2 belakang tabir so called political rumors memang pantas berlegar even ianya hanya sekadar subjective speculation but bear in mind kadang-kala bermula dengan cakap2 belakang tabir so called political rumors inilah finally it will turn into drastic + firm reality

  
Yang terkini lagi sensasi sudah kedengaran cakap2 belakang tabir so called political rumors bahawa waktu+ketika bagi PM menghadapi serangan yang dikira akan menjadi bersepadu dari Blogger Pro Pakatan Rakyat dan juga dari Blogger Pro UMNO/BN sendiri sudah semakin dekat? Antara sumber rujukan yang boleh kita teliti+perhalusi adalah menerusi petikan so called posting from blog Anak Sungai Derhaka - http://darisungaiderhaka.blogspot.com/2011/08/blogger-pro-umno-akan-menyerang-najib


Biaq pun ianya hanya sekadar subjective speculation dan sama ada sahih atau pun tidak ianya adalah persoalan kedua, my dedicated blog posting entry kali ni ingin meneliti+memperhalusi subject matter kalo memang pun ada kesahihan nya PM SEMAKIN MENERIMA ASAKAN HEBAT, kita patut tanya + unlock our mindset tatkala PM bakal menghadapi serangan yang dikira akan menjadi bersepadu dari Blogger Pro Pakatan Rakyat dan juga dari Blogger Pro UMNO/BN, kemana perginya atau mana kejadah menghilangnya HULUBALANG2 & DEFENSIVE VOICES FROM TEAM + CAMP DS NAJIB????? 


Whether the golden question & subjective speculation sama ada sahih atau pun tidak PM bakal menghadapi serangan yang dikira akan menjadi serangan bersepadu, ianya harus menjadi peringatan, alert + indicator buat our beloved PM, adakah pasukan anda sudah benaq2 bersedia untuk melakukan counter attacking + well prepared for defensive approach dengan segala asas sahih? Perhaps PM patut juga tidak terlepas pandang untuk memikiaq kan apakah beliau telah berjaya memilih+membentuk “the right man & the right team to spearhead the right approach”?????  
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.


Thursday, August 25, 2011

PEMBUNUHAN KAREKTOR POLITIK TERHADAP KHIR TOYO – SAHIH ATAU TIDAK SOALAN KEDUA? SAMPAI BILA UMNO HARUS MACAM NI?????

Persaingan dalam persada dunia pentas politik arus perdana memang sangat2 competitive apatah lagi dizaman millennium ni selain dari conventional way, aspirasi dunia media baru turut menyumbang peranan nya.
Percaturan or game plan nya memang tidak pernah berubah sama sekali baik dari dulu mahu pun sehingga sekarang, demi kuasa kepimpinan yang mutlak seseorang hardcore politician itu kadangkala sanggup bertindak diluar batas2 tindakan kawalan nya. Zaman sekarang landscape mainstream politic bukan sahaja bercakap mengenai melobi jawatan, money politics, menyalur projek2 kepada rakan2 kroni bahkan bagi merebut kuasa kepimpinan yang mutlak, political character assassination atau gerak kerja PEMBUNUHAN KAREKTOR POLITIK sudah mula menjadi permainan lazim dalam persada dunia pentas politik arus perdana tanahair.

      
Yang terkini lagi sensasi, Dr Mohamad Khir Toyo telah meletup+meledakkan story dalam laman blog posting beliau bahawa terdapat 1 gerak kerja di mana khabarnya tiga orang sahabat yang menjadi Menteri dalam kabinet sekarang dikatakan agak teruja+ keterlaluan untuk mengenakan beliau! Mengulas lanjut, Dr Mohamad Khir Toyo berkata “saya tidak mendedahkan nama menteri-menteri ini kerana tidak mendapat bukti yang sahih sungguhpun beberapa sumber saya sangat boleh dipercayai”. 


Bhai, the way I look at it, persoalan sama ada apa yang telah diletup+diledakkan oleh Dr Mohamad Khir Toyo ini sahih atau hanya sekadar rekayasa retorik murahan, it’s more towards secondary question? Namun apa yang jauh lebih penting untuk kita sama2 teliti+pantau serta perhalusi adalah jika barisan kepimpinan UMNO masih teruja+leka & extremely memacu+terlibat dalam gerak kerja sebegini, yakni cantas-mencantas, jatuh-menjatuhkan sesama sendiri, sabotage & tikam belakang antara 1 sama lain maka sampai bila & bagaimana institusi parti Keramat UMNO itu akan mantap, mampan, perkasa, maju serta berdaya saing? Selagi wujud budaya macam ni, confirm & rest assured the context of UMNO fronting by Winnable Candidate will be gone & damn hell at all!!


Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.


BILA PEMIMPIN GERAKAN BERSUARA+BUKA MULUT CONFIRM BALA – MASIH RELEVANT KAH GERAKAN DALAM KONTEKS BN?????

Memang sesuatu yang bukan kebetulan bila parti GERAKAN bersuara+membuka mulut confirm ianya akan menjadi bala!  
Dari dulu sehingga sekarang barisan kepimpinan parti GERAKAN serta para wakil2 nya kerap melontarkan statement yang memang tidak synchronize sama sekali dengan konsep + aura serta konteks semangat setiakawan dalam BN.
Apabila tsunami politic 2008 datang menjelma yang antara akibatnya, kerajaan BN negeri P. Pinang koyak+rabak serta dirampas+jatuh ke tangan opposition,  our expectation adalah, barisan kepimpinan parti GERAKAN akan lebih muhasabah diri dalam erti kata lain membuang budaya arrogant, kurang bersikap ego serta always at best possible level memelihara+mengangkat konsep + aura dan semangat setiakawan dalam BN.   
However beribu-ribuan sayang, barisan kepimpinan parti GERAKAN serta para wakil2 nya kerap langsung tidak pernah peka & alert dengan senario+situasi semasa! Amalan+budaya untuk tidak synchronize sama sekali dengan konsep + aura serta konteks semangat setiakawan dalam BN masih masih extremely didukung malahan at certain time wacana or gerak kerja mereka semakin over indirectly mereka seakan-akan membawa suara opposition pula! Latest incident adalah melibatkan kenyataan Tsu Koon, menyatakan kekesalan dengan kesediaan Senator Ezam berhubung isu 'pembakaran' portal propembangkang The Malaysian Insider dan Malaysiakini!!

   
The best possible approach + mechanism, Tsu Koon sepatutnya lebih risau memikirkan direction + roadmap serta hala tuju parti GERAKAN menjelang PRU13?, beliau sepatutnya sudah mula figure out & crack head siapakah antara winnable candidate from party GERAKAN yang akan di ketengahkan menjelang PRU13? Tsu Koon sepatutnya tidak perlu memposisikan dirinya seakan-akan gelojoh+pelahap & cuba menjadi jaguh yang tidak bertauliah dalam mempertahankan portal propembangkang The Malaysian Insider dan Malaysiakini!! My honest + down to earth opinion, jika berterusan begini maka parti GERAKAN adalah sangat2 sudah tidak relevant dalam konteks perjuangan+ semangat setiakawan dalam BN dan wajib barisan kepimpinan parti GERAKAN serta para wakil2 nya dihalau keluaq daripada menganggotai komponen BN dengan menggunakan penyapu buruk!!

    
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.


Monday, August 22, 2011

PAUL SCHOLES LAGENDA YANG RETIRED BUT NOT FORGOTTEN!!

Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory, Glory & Glory Man Utd, inilah ungkapan+kata2 keramat yang confirm + rest assured bergema-gema bila squad the Red Devils turun padang untuk memulakan pertarungan.


Man Utd memang tak pernah ketandusan dalam melahirkan bintang2 bolasepak bertaraf dunia, malah kecermerlangan bintang2 bolasepak kelahiran Man Utd memang tidak perlu dipertikai atau diperdebatkan. Nama2 dalam lagenda bolasepak dunia seperti Sir Bobby Charlton, Sir William Matt Busby, George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, Roy Keane, Paul Scholes etc. memang begitu sinonim sekali dalam competitive football arena.
Kalo dalam dunia persada pentas politik arus perdana, ungkapan yang sinonim biasanya adalah “pemimpin berjasa bersilih ganti” begitu juga dalam competitive football arena, ungkapan yang sinonim biasanya adalah “a legend football player retired but will not be forgotten at all”. Man Utd adalah salah sebuah pasukan yang telah melalui proses+transformasi dimana wira2 so called legend football player mereka yang telah bersara dan diganti pula oleh bakat2 baru namun aura + charisma + credibility pemain2 lagenda ini tidak pernah lupus di ingatan serta dilupakan sama sekali oleh jutaan peminat setia the Red Devils

    
Paul Scholes adalah nama terbaru dalam lagenda bolasepak so called modern competitive football arena yang telah berjaya digilap+dilahirkan menerusi akademi bolasepak Man Utd yang baru2 ini telah mengumumkan persaraan beliau secara official dari modern competitive football arena, dalam kata lain, Scholes sudah decided untuk gantung boot lah bhai. Kenapa Paul Scholes layak kita klasifikasikan+nobatkan as 1 of Man Utd legend football player? Kita mungkin ada pelbagai jawapan untuk soalan cepu emas tu bhai, tapi bagi gua, Scholes gua anggap legend sebab beliau adalah player Man Utd yang telah berjaya meneruskan dominasi & legacy total football + genius in midfield yang sebelum ini dipertanggungjawab kan pada Bryan Robson, Eric Cantona, Roy Keane.

        
Whether your guys setuju atau pun tidak itu adalah pendapat peribadi masing2 tapi bagi gua, “PAUL SCHOLES ADALAH LAGENDA YANG SUDAH RETIRED BUT WILL NOT BE FORGOTTEN AT ALL”. Million words of thank you patut kita hadiahkan buat PAUL SCHOLES diatas segala jasa+keringat yang telah beliau curahkan buat squad the Red Devils. Selamat maju jaya kita ucapkan buat PAUL SCHOLES dalam apa sahaja bidang yang beliau explored selepas ini especially bila beliau menyatakan hasrat untuk explored bidang kejurulatihan bolasepak.


KEPIMPINAN UMNO & ASPIRASI DUNIA MEDIA BARU – SEJAUH MANAKAH MESRA ALAMNYA KEPIMPINAN UMNO DENGAN MEDIA BARU?????

Dialaf millennium ni, the pace of tech changes in a split second & the development of tech has been upgraded rapidly.
Sekarang ni semua orang dok bercakap tentang pengaruh+aspirasi dunia media baru so called the impact from the new media. FB, Twitter, blog, smart mobile devices , video conferencing etc. Tidak terkecuali persada pentas politik arus perdana juga tidak dapat dinafikan hubung-kait nya dengan kepekaan+penggunaan tech + aspirasi dunia media baru. 

  
My dedicated blog posting kali ini nak menelitti+memperhalusi “KEPIMPINAN UMNO & ASPIRASI DUNIA MEDIA BARU” kerana kita semua tahu+maklum salah 1 sebab berlakunya Tsunami politik 2008 adalah kerana pada waktu & ketika itu, barisan kepimpinan UMNO/BN tidak peka+gagal menguasai serta memanafaatkan tech + aspirasi dunia media baru. Dalam bahasa yang mudah kronologi ketika tu, barisan kepimpinan UMNO/BN arrogant + tidak langsung mesra alam dengan dunia media baru!!   
Tsunami politik 2008 telah jauh berlalu pergi malah barisan kepimpinan UMNO/BN juga telah banyak+berjaya melakukan proses penjenamaan semula especially dalam aspek aspirasi dunia media baru, ramai pemimpin2 yang semakin peka+cuba capitalize penggunaan tech + aspirasi dunia media baru. Tapi apa yang jauh lebih penting & diharap tidak terlepas pandang oleh barisan kepimpinan UMNO/BN adalah cabaran dalam mengaplikasikan aspirasi dunia media baru tersebut.
Golden question? SEJAUH MANAKAH MESRA ALAMNYA KEPIMPINAN UMNO DENGAN MEDIA BARU????? Ketua Penerangan Umno telah meledakkan 1 statement yang tepat pada masa+ketikannya, “Anggota Umno perlu menguasai kemahiran dalam dunia siber terutama berkaitan media baru bagi menangkis secara efektif segala tohmahan dan fitnah”. Barisan kepimpinan UMNO/BN wajib lock dalam mindset mereka kepekaan+penggunaan+penguasaan media baru bukan hanya setakat mengaplikasikan FB, Twitter etc. untuk update “diari perjalanan saya” or update diari aktiviti harian saya” however mereka perlu equip up to down & down to up kerana cabaran sebenaq dalam mengaplikasikan media baru adalah membawa+menjurai isu2 rakyat dalam laman2 media baru, voice out people issue + mempertahankan polisi2 kerajaan dalam laman2 media baru & yang paling complex adalah berdebat secara online, mennyerang+menangkis fitnah & tomahan songsang mengangkang pihak2 opposition dalam laman2 media baru.
Pesanan keramat + golden advised buat barisan kepimpinan UMNO/BN, it’s high time untuk anda semua belajaq mendepani rakyat+pihak opposition secara online menerusi aspirasi media baru, agak2 & sudah2 lah mengaplikasikan media baru untuk updating aktiviti2 santai diri masing2, wake up & face off the reality aspirasi dunia media baru menuntut anda2 semua untuk melakukan 1  proses penyampaian + deliverables yang jauh lebih mantap dengan mengguna-pakai serta memanafat kan laman2 media baru.

            
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.


Friday, August 19, 2011

RAJA PETRA KATA BLOGGER2 PRO BN TAKDAQ STANDARD – DIA NI LALOK+STIM MINUM BEER+KOPI JANDA KE?????

RAJA PETRA atau lebih sinonim dikenali sebagai RPK, dikhabarkan oleh beberapa rakan2 blogger telah melontarkan statement yang memperlekehkan serta memperkotak-katikkan kemampuan blogger2 pro UMNO/BN.
Antara kata2 statement yang telah dilontarkan oleh beliau berbunyi if they want to fight us they need to employ people with brains, not unemployed and unemployable Malays. You need to fight brains with brains”! Pergh memang nak tergelak bila kita teliti+perhalusi statement daripada si badigol malaun balaci pencacai RPK ni bhai, my justification to support my dedicated statement very2 simple bhai, apa si RPK ni tak sedaq diri ke yang beliau adalah seorang individu yang layak kita nobatkan as pegemis tahap pelarian politik yang hidup dalam buangan bagi mencari suaka atau perlindungan politik di negara luar????? Bloody RPK dengan arrogant nya ada menyebut statement “not unemployed and unemployable Malays”, bhai gua rasa si RPK ni dah lama sangat kot tak berdiri didepan cermin perhaps si badigol malaun balaci pencacai RPK ni dah totally lupa akan siapa diri dia yang sebenaq nya? Bloody RPK ni kalau kita analyze, teliti+perhalusi, maka sudah tentu kita dapat buat conclusion bahawa si  badigol malaun balaci pencacai RPK adalah merupakan antara individu yang sangat2 layak diklasifikasikan dalam golonganunemployed and unemployable Malays” kerana semua orang tau the actual situation RPK as pegemis tahap pelarian politik yang hidup dalam buangan bagi mencari suaka atau perlindungan politik di negara luar adalah diatas tajaan individu lain yang mempunyai backdoor setting political game plan appraoch?????     
The next statement yang turut dilontarkan oleh si bloody RPK berbunyi Let’s face it, we are winning the Cyber War. And the next general election is going to prove this, like it was proven in March 2008 during the last general election” Once again bhai, si  badigol malaun balaci pencacai RPK ni dah bikin 1 lawak yang memang boleh buat kita tergelak sakan bhai, my justification to support my dedicated statement very2 simple bhai, 2008 opposition berjaya bertempur dimedan ciber & dunia aspirasi media baru sebab waktu+ketika itu barisan kepimpinan UMNO/BN arrogant+tidak user friendly sama sekali dengan aspirasi & perjuangan para blogger2 malahan pada masa tu barisan kepimpinan UMNO/BN tidak peka dengan sumbangan+peranan blogger & new media approach. My golden suggestion buat si bloody RPK ni, adaah lebih elok kalo dia pergi basuh muka depan cermin & belajaq balik untuk mengenali siapa diri dia yang sebenaqnya? Tsunami politik 2008 dah lama melabuhkan tirainya, baik bloody RPK mahupun bloody PR, wake up lah, face off the reality, zaman dah berubah, kronologi 2008 dah lama basi & along the dedicated years tech has been changes + being updated rapidly. How the hell bloody RPK can easily mention “we are winning the Cyber War”????? kalo selepas  “tsunami politik 2008” blogger2 pro UMNO/BN sentiasa menguasai kedudukan ranking top 50 blogger? How the hell bloody RPK can easily mention “we are winning the Cyber War”????? kalo lately ni online news portal such Malaysiakini asyik terlebih kantoi dengan auta+fitnah+rekayasa songang mengangkang which created + publish by themselves?????     
My dedicated golden advised buat si bloody RPK mahupun bloody opposition! zaman dah berubah, kronologi pun dah berubah, voters + people perception & mindset has been tremendously neutralize & tech has been changes + being updated rapidly so kalo nak spin off, divert, auta, kelentong & fitnah tu agak2 lah sikit, jangah lah over extreme sangat sampai kelihatan merapu macam orang yang tengah LALOK+STIM MINUM BEER+KOPI JANDA!!!!!

   
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.


Wednesday, August 17, 2011

KETIDAK-PRIHATINAN THE STAR DALAM ISU SIAR GAMBAR KHINZIR JUADAH RAMADHAN SUKAR DIMAAFKAN!!

Akhbar tabloid The Star adalah merupakan salah 1 saluran + platform media cetak yang sinonim & tidak asing lagi buat penduduk tanahair.
Sebagaimana sinonim nya akhbar Utusan Malaysia buat penduduk tanahair sebegitu juga lah sinosim + significant nya akhbar The Star terhadap masyarakat majmuk+berbilang etnik di Malaysia ini.
Maka jika ini dijadikan indikator kayu pengukur, seharusnya akhbar The Star sudah tentu cukup masak & sangat2 terlebih mengenali amalan+budaya masyarakat majmuk+berbilang etnik di Malaysia ini disamping kepercayaan keagamaan sesebuah masyarakat itu. Oleh yang demikian tindakan akhbar The Star yang telah menyiarkan artikel bertajuk ‘Ramadan Delights’ yang memuatkan gambar-gambar masakan daging khinzir adalah suatu wacana yang amat2 serius dan tidak boleh sama sekali diklasifikasikan as tindakan yang terlepas pandang atau accidently overlooked?

   
Walaupun khabarnya pihak KDN telah memanggil Ketua Pengarang akhbar berkenaan & 1 satu tindakan susulan permohonan maaf telah dilakukan oleh pihak akhbar The Star namun secara logik nya, KETIDAK-PRIHATINAN THE STAR DALAM ISU TERBABIT & tindakannya yang tidak sensitif  kerana penyiaran artikel terbabit adalah amat2 SUKAR UNTUK DIMAAFKAN!! At the best possible approach akhbar The Star wajib dikenakan tindakan yang lebih keras lagi, bagi gua simple je bhai, suatu lafaz permohonan maaf diatas tindakan or perlakukan yang tidak boleh sama sekali diklasifikasikan as tindakan yang terlepas pandang atau accidently overlooked tidak patut kita lepaskan begitu sahaja or being nice + lenient with it. Seperkara lagi yang patut kita teliti+perhalusi, bila mana KETIDAK-PRIHATINAN THE STAR DALAM ISU ini, mana pergi nya suara2 kecaman parti2 komponen BN towards akhbar The Star? Apakah MCA, GERAKAN, MIC & PPP sudah hilang suara serta bisu? Bear in mind bhai, dalam semua pihak menyokong+mengangkat konsep & aspirasi 1Malaysia, ketidak-prihatinan+tindakannya yang tidak sensitive oleh akbar The Star terhadap amalan+budaya+kepercayaan keagamaan masyarakat Melayu yang beragama Islam di bulan Ramadhan Al-Mubarak patut sama2 kita herdik+hentak+balun, buat parti2 komponen BN such as MCA, GERAKAN, MIC & PPP jangan lah hanya gagah bersuara+teruja untuk kambing hitam kan akhbar Utusan Malaysia je but when The Star make bloody damn mistakes, you guys diam membisu macam tikus ketakukan dalam almari je!!

          
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.


Sunday, August 14, 2011

BILA TOKOH AKADEMIK MELAYU MENYERTAI DAP – NI MAKNANYA DAP DAH SEDIA NAK LUDAH+TERAJANG PKR & PAS!!

Pola + pattern game plan persada politik arus perdana tanahair lately ni banyak ruang advantages buat parti DAP!  
Justification to support my above statement simple je bhai, pattern kecenderungan Chinese voters untuk memilih+mengangkat calon2 wakil2 DAP bukan lagi suatu perkara rahsia, ianya sudah berlaku dengan selamba & secara terang-terangan. Kebebalan+kebodohan barisan kepimpinan PAS yang begitu teruja+extreme menjadi pengocok+pelancap tegar politik DAP telah membuatkan Chinese voters semakin percaya bahawa DAP adalah “hero baru mereka” compared to MCA or even the worst GERAKAN! Liability yang begitu banyak dibawa oleh PKR dalam PR juga sebenarnya banyak memberi advantages buat DAP. 


Teori gua simple je bhai, bloody damn hell DAP ni memang sangat2 opportunist & yang paling worst DAP adalah parti politik yang sangat2 gelojoh+pelahap+rakus serta gila kuasa kepimpinan. Naluri & keinginan kepimpinan DAP untuk menduduki kerusi2 MB, CM dan tidak terlepas pandang juga kerusi PM sebenaq nya sudah membuak-buak+ tidak dapat dibendung lagi cuma intipati perlembagaan serta institusi Kesultanan & Raja2 Melayu sahaja yang menidakkannya.    
Diatas sebab yang demikian maka kepimpinan bloody damn hell DAP telah membuka ruang pintu keahlian mereka untuk menyerapkan orang2 Melayu masuk + officially registered as DAP members. Yang terkini lagi sensasi kepimpinan bloody damn hell DAP telah berjaya pula membawa masuk TOKOH AKADEMIK MELAYU masuk + officially registered as DAP members. Apakah maksud + significant daripada wacana gerak kerja DAP as we mentioned above????? Jawapannya simple je bhai, NI MAKNANYA DAP DAH SEDIA NAK LUDAH+TERAJANG+HALAU PKR & PAS dari agenda perjuangan+cita2 mereka. Ni isyarat jelas DAP sudah tidak memerlukan+mengemis bantuan dari PKR & PAS lagi. Ni juga indikator bahawa DAP sudah muak+jelak untuk bersama-sama menanggung liability PKR serta sudah bosan dengan sifat bebal & bahalol kepimpinan PAS.

  
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.


Saturday, August 13, 2011

ISU MERGER/ACQUISITION ANTARA MAS & AIR ASIA – BAGAIMANAKAH KEKUATAN KEDUDUKAN PLATFORM KEWANGAN AIR ASIA?????

Rata2 landscape persada politik arus perdana tanahair bertambah panas dengan isu MERGER/ACQUISITION ANTARA MAS & AIR ASIA yang berlangsung baru2 ini even secara tersurat atau luarannya nampak smooth/ tenang je.


Generally in the corporate conglomerate practice, amalan MERGER/ACQUISITION exercises memanglah bukan sesuatu perkara yang luaq biasa namun jika transaksi tersebut melIbatkan pegangan ekuiti syarikat berkaitan Kerajaan (GLC) maka setiap inci amalan MERGER/ACQUISITION exercises tersebut perlu diteliti, diperhalusi serta dilakukan dalam suasana urus tadbir korporat yang transparent + competent.    
Reason untuk menyokong statement gua diatas simple je bhai, ini kerana setiap GLC itu adalah nation interest, maka nation interest=hak mutlak setiap rakyat di negara ini thus setiap inci amalan MERGER/ACQUISITION, SELL OFF, REVERSE TAKE OVER, BUY OUT etc. perlu+wajib meletakkan,mendahulukan & mendepani people interests. Persoalan cepu emas tentang siapa atau tokoh korporat mana yang akan terlibat dalam proses MERGER/ACQUISITION tersebut adalah secondary issue bhai but the most important golden issue adalah “Private Vehicle” atau pun syarikat yang akan terlibat dalam proses MERGER/ACQUISITION tersebut cukup2 mantap dalam kedudukan platform kewangan mereka????? Justifikasi nya mudah je beb, untuk sesuatu proses MERGER/ACQUISITION berlaku maka adalah dengan logik nya pihak yang membida untuk mengambil-alih pegangan ekuiti syarikat berkaitan Kerajaan (GLC) yang ditawarkan perlulah mengemukan+mempunyai bukti sahih berkenaan kekuatan kedudukan platform kewangan mereka “in the short run & even for a long run sustainable financial period”          
 BAGAIMANAKAH KEKUATAN KEDUDUKAN PLATFORM KEWANGAN AIR ASIA????? Voters + rakyat berhak untuk tahu apakah benar “As of the 1st Quarter of 2011, Air Asia (AA) debts amounted to 7.7 billion with cash balances amounting to 1.7billion”????? Pihak2 yang bertanggungjawab perlu+wajib counter defend statement ini secara fully professional + backed with comprehensive strong proof of evidence, bear in mind jangan sesekali lalai+hampakan & membelakangi rakyat dalam perkara2 sebegini bhai!!  
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.


Wednesday, August 10, 2011

BONUS KAKITANGAN AWAM – CONFIRM DENGAN GELOJOH PR AKAN SPIN OFF NI PACKAGES GULA2 PILIHANRAYA BN!!

Sudah pastinya berita tentang persetujuan pihak Kerajaan untuk membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada 1.27 juta penjawat awam Persekutuan bulan ini adalah merupakan suatu berita gembira semua penjawat kakitangan awam.
Kalau dah rezeki mereka maka memang takkan kemana, merasa juga 1.27 juta penjawat awam Persekutuan hadiah penghargaan dalam bentuk bonus oleh pihak Kerajaan, rasanya boleh diklasifikasikan as rezeki Aidilfiti & tidak lupa juga keberkatan dibulan Ramadhan Al-Mubarak. 

  
Tapi dalam pada 1.27 juta penjawat awam Persekutuan yang menerima berita tentang persetujuan pihak Kerajaan untuk membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 dengan penuh gembira+kesyukuran, kita jangan pula terlepas pandang keatas segelintir pihak yang confirm panas punggung+tidak senang duduk bila mana menerima perkhabaran tentang persetujuan pihak Kerajaan dalam subject matter bonus ini.
Pihak yang confirm panas punggung+tidak senang duduk bila mana menerima perkhabaran tentang persetujuan pihak Kerajaan dalam subject matter bonus ini tidak lain & tidak bukan adalah spesis2 badigol malaun balaci pencacai PR yang confirm + rest assured akan dengan begitu pelahap+kebuluq+gelojoh spin off & menghasilkan rekayasa tahap songsang mengangkang, dimana bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 ini adalah so called “gula2 taktik Kerajaan BN untuk memancing undi pada PRU13 nanti”. Buat kepimpinan jentera Kerajaan BN mahupun buat semua 1.27 juta penjawat awam Persekutuan, jangan dihirau walau seinci pun spin off & rekayasa tahap songsang mengangkang PR ni sebab just remember kepimpinan+ badigol malaun balaci pencacai PR kalo tak create fitnah, auta & rekayasa maka mereka boleh kena penyakit sawan gagap+mati pucuk woo!!    
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.


Tuesday, August 9, 2011

KHABARNYA FAEKAH HUSIN BAKAL DISINGKIRKAN?? – PEMBUNUHAN KAREKTOR POLITIK DALAM PR KUAT WOO!!

Dalam landscape politik PR di Selangor khususnya parti PKR, siapa yang tidak biasa+sinonim dengan nama  Faekah Husin????? Beliau adalah SETPOL kepada MB Selangor yang cukup pantas+sangat2 sinonim dengan tindakan mengeluarkan sesuatu kenyataan rasmi on behalf of MB office.   
Even though partially & part of the job tasks sebagai seorang SETPOL kepada MB, menuntut untuk individu terbabit membantu MB dalam hal ehwal public relation + communication namun setiap inci tindakan yang digarap oleh seseorang SETPOL itu kena ada specific guidelines nya, so called agak2 lah sikit!!  
Apa2 hal pun bhai, my dedicated blog posting entry kali ni bukan nak menyentuh on kerakusan or keceluparan si Faekah Husin ni however gua agak tertarik dengan cakap2+perkhabaran belakang tabir yang mengatakan bahawa ada usaha2 terancang untuk menyingkirkan si Faekah Husin ni?????
Sejauh mana sahih nya cakap2+perkhabaran belakang tabir ni kenalah sama2 kita tunggu next movement nya namun beb, dalam persada pentas dunia politik arus perdana, apa sahaja mampu terjadi, takdaq yang mustahil bhai!! Dikhabarkan juga terdapat 1 ruangan muka di 'facebook' bertajuk 'Kami Desak Faekah Husin Letak Jawatan' telah diwujudkan bagi memberi tekanan kepada beliau supaya berundur. Rumusannya beb simple je, siapa kata dalam PR usaha+gerak kerja kearah pembunuhan karektor politik tidak berlaku? Cakap2+perkhabaran belakang tabir tentang si Faekah Husin ni hanyalah 1 out of so many examples bahawa sebenarnya PEMBUNUHAN KAREKTOR POLITIK DALAM PR KUAT SANGAT RAKUS & BANYAK KUAT WOO! Lagi kepimpinan PR dare to talk & elaborate mengenai penyatuan+permuafakatan yang kuat dipraktikkan dalam PR????? Kalo ye pun nak create auta+rekayasa agak2 lah sikit, PR hancusssss!!

   
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.