Saturday, December 22, 2012

PERCATURAN POLITIK SONGSANG YANG GELOJOH BERMAIN SENTIMEN API PERKAUMAN?


Semakin PRU13 menghampiri kita? maka semakin Kalut Tahap Gelojoh isu-isu,sentimen-sentimen,persepsi negatif  as well as PERCATURAN POLITIK SONGSANG yang melanda dan menghangatkan persada politik arus perdana tanah air.
Bagi sesetengah individu yang sudah over stim dan dilanda penyakit Gila Kuasa Kepimpinan tahap kritikal? Agenda “Rampasan Kuasa Didahulukan & Pentadbiran Huru-Hara DiKemudiankan” telah menyebabkan mereka dan sekutu-kutu mereka dengan selamba tahap teruja mengguna-pakai PERCATURAN POLITIK SONGSANG demi memastikan objektif mereka tercapai.


Apa yang Gua maksudkan dengan PERCATURAN POLITIK SONGSANG tu Beb? Ianya tidak lain & tidak bukan menggunakan pendekatan SENTIMEN API PERKAUMAN sebagai Cheap Political Publicity dalam mengemis simpati as well as Political Mileage! My dedicated blog posting entry kali ni nak menyentuh tentang penyebaran khabar angin berkaitan isu ketegangan so called rusuhan kaum di Sungai Petani? Yang mana antara intipati khabar angin tersebut termasuklah dakwaan “kebencian kaum Melayu ke atas kaum India dan begitu juga sebaliknya”, khabar angin ada kes bakar masjid, rusuhan kaum, darurat dan sebagainya?


Kenapa dengan secara tiba-tiba suatu agenda SENTIMEN API PERKAUMAN cuba dipanaskan oleh mereka-mereka yang layak dikategorikan sebagai Spesis-spesis Dajal Yang Gilo Celako? JIka kita perhalusi dari sudut Out Of The Box Thinking Mentality approach! Cubaan menyemarak serta memanaskan SENTIMEN API PERKAUMAN ni bermotifkan politik dimana individu2 yang dilanda penyakit Gila Kuasa Kepimpinan tahap kritikal? telah menyedari kecenderungan pengundi2 masyarakat India yang confident, selesa serta ingin bersama-sama dalam menjayakan Agenda Transformasi & Penambahbaikan yang diilhamkan oleh YAB PM dan Kerajaan BN. Jika ini terjadi maka sudah tentulah  Agenda “Rampasan Kuasa Didahulukan & Pentadbiran Huru-Hara DiKemudiankan” akan mengalami kegagalan tahap menonggeng and that’s why mereka dengan kalut tahap gelojoh menyemarak serta memanaskan SENTIMEN API PERKAUMAN dengan harapan ketegangan+ketidakselesaan akan memporak-porandakan masyarakat Melayu dan masyarakat India.

  
Cuma 1 perkara je yang individu2 yang dilanda penyakit Gila Kuasa Kepimpinan tahap kritikal? ni terlepas pandang? Spesis-spesis Dajal Yang Gilo Celako? Ni lupa fitnah rekayasa songsang takkan dapat melawan fakta asas sahih dan yang buat Gua rasa nak tergelak? Zaman dah berubah! Technology has been upgraded! Kronologi politik pun dah jauh berubah but minda pemikiran Spesis-spesis Dajal Yang Gilo Celako? ni still bebal tahap bahalol lagi. At the same time kita sebagai public pun kena sentiasa elakkan dari sikap Over Emotional! Bertindak dengan pemikiran diluar kawalan! Mudah merelakan minda pemikiran kita diliwat! Adalah penting untuk kita refer & dapatkan dulu Solid Evidence ataupun asas sahih sebelum kita mempercayai sesuautu isu serta melakukan sebarang tindakan susulan?


Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

No comments:

Post a Comment

Post a Comment