Saturday, December 22, 2012

PERCATURAN POLITIK SONGSANG YANG GELOJOH BERMAIN SENTIMEN API PERKAUMAN?


Semakin PRU13 menghampiri kita? maka semakin Kalut Tahap Gelojoh isu-isu,sentimen-sentimen,persepsi negatif  as well as PERCATURAN POLITIK SONGSANG yang melanda dan menghangatkan persada politik arus perdana tanah air.
Bagi sesetengah individu yang sudah over stim dan dilanda penyakit Gila Kuasa Kepimpinan tahap kritikal? Agenda “Rampasan Kuasa Didahulukan & Pentadbiran Huru-Hara DiKemudiankan” telah menyebabkan mereka dan sekutu-kutu mereka dengan selamba tahap teruja mengguna-pakai PERCATURAN POLITIK SONGSANG demi memastikan objektif mereka tercapai.


Apa yang Gua maksudkan dengan PERCATURAN POLITIK SONGSANG tu Beb? Ianya tidak lain & tidak bukan menggunakan pendekatan SENTIMEN API PERKAUMAN sebagai Cheap Political Publicity dalam mengemis simpati as well as Political Mileage! My dedicated blog posting entry kali ni nak menyentuh tentang penyebaran khabar angin berkaitan isu ketegangan so called rusuhan kaum di Sungai Petani? Yang mana antara intipati khabar angin tersebut termasuklah dakwaan “kebencian kaum Melayu ke atas kaum India dan begitu juga sebaliknya”, khabar angin ada kes bakar masjid, rusuhan kaum, darurat dan sebagainya?


Kenapa dengan secara tiba-tiba suatu agenda SENTIMEN API PERKAUMAN cuba dipanaskan oleh mereka-mereka yang layak dikategorikan sebagai Spesis-spesis Dajal Yang Gilo Celako? JIka kita perhalusi dari sudut Out Of The Box Thinking Mentality approach! Cubaan menyemarak serta memanaskan SENTIMEN API PERKAUMAN ni bermotifkan politik dimana individu2 yang dilanda penyakit Gila Kuasa Kepimpinan tahap kritikal? telah menyedari kecenderungan pengundi2 masyarakat India yang confident, selesa serta ingin bersama-sama dalam menjayakan Agenda Transformasi & Penambahbaikan yang diilhamkan oleh YAB PM dan Kerajaan BN. Jika ini terjadi maka sudah tentulah  Agenda “Rampasan Kuasa Didahulukan & Pentadbiran Huru-Hara DiKemudiankan” akan mengalami kegagalan tahap menonggeng and that’s why mereka dengan kalut tahap gelojoh menyemarak serta memanaskan SENTIMEN API PERKAUMAN dengan harapan ketegangan+ketidakselesaan akan memporak-porandakan masyarakat Melayu dan masyarakat India.

  
Cuma 1 perkara je yang individu2 yang dilanda penyakit Gila Kuasa Kepimpinan tahap kritikal? ni terlepas pandang? Spesis-spesis Dajal Yang Gilo Celako? Ni lupa fitnah rekayasa songsang takkan dapat melawan fakta asas sahih dan yang buat Gua rasa nak tergelak? Zaman dah berubah! Technology has been upgraded! Kronologi politik pun dah jauh berubah but minda pemikiran Spesis-spesis Dajal Yang Gilo Celako? ni still bebal tahap bahalol lagi. At the same time kita sebagai public pun kena sentiasa elakkan dari sikap Over Emotional! Bertindak dengan pemikiran diluar kawalan! Mudah merelakan minda pemikiran kita diliwat! Adalah penting untuk kita refer & dapatkan dulu Solid Evidence ataupun asas sahih sebelum kita mempercayai sesuautu isu serta melakukan sebarang tindakan susulan?


Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Friday, December 21, 2012

MESEJ TERSIRAT KEPUTUSAN CEC DAP? REGIM DAP TAKKAN SUDI + IKHLAS BERKONGSI KUASA DENGAN ORANG2 MELAYU!!


Bahang PRU13 memang sudah sangat2 dirasai, most of the political party successfully done atau dengan kata lain sudah selamat melabuhkan tirai Perhimpunan, Muktamar, Kongres etc. parti masing-masing.

Yang terkini tidak terkecuali parti DAP yang baru sahaja selesai melabuhkan tirai Kongres parti mereka. My dedicated blog posting entry kali ni bukan bertujuan untuk drill down lebih mendalam agenda2 Hampeh Tahap Sampah yang dicatur oleh kepimpinan DAP kerana I’m sure most of rakan2 Blogger sudah Tibai Tahap lunyai perkara tersebut, however Gua lebih ingin memperhalusi dedicated message hasil dari keputusan pemilihan CEC DAP?


  

Kita semua sudah sedia maklum hasil keputusan pemilihan CEC DAP, dimana ada 8 orang calon yang berbangsa Melayu turun bertading bagi merebut 20 tempat CEC DAP yang pada akhirnya dengan jelas memperlihatkan kesemua 8 orang calon yang berbangsa Melayu bukan sahaja kalah but more worst mereka seakan-akan tidak langsung mendapat kepercayaan dari para2 perwakilan DAP tapi kita jangan terperanjat Beb jika mereka2 ni semua menafikannya? maklum lah mereka2 ni semua kan kategori Bebal Tahap Bahalol?


Bagi Gua simple je Beb, apa yang berlaku dalam pemilihan CEC DAP telah dengan jelas memberikan indicator so called channel dedicated message bahawa Regim DAP masih belum bersedia! Takkan sudi! Takkan pernah ikhlas! dan Tidak sesekali akan meletakkan kepercayaan bagi mana-mana wakil orang2 Melayu memegang kuasa kepimpinan?


Gua ucapkan “Million words of congratulation” buat kepimpinan DAP! damaged has been done Beb, dan sekaligus telah menambah kesedaran dikalangan orang-orang Melayu betapa pentingnya aspek penyatuan+permuafakatan, kecuali orang-orang PAS Beb? sebab PAS dah over stim menjadi pengocok politik DAP & PAS has been successfully position as 1st Class Political Beggar.


Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Sunday, October 7, 2012

ZAMAN & TEKNOLOGI DAH BERUBAH! TAPI MINDA PEMIMPIN2 FUCKATAN STILL BEBAL!!


Generally seluruh pelosok tanah air sudah mengetahui krisis ketidak-sepaktan diantara KM Pulau Pinang dengan TKM1 beliau, yang akhirnya telah mendedahkan 1 pembongkaran yang mengakibatkan KANTOI nya TKM1 serta sedang menanti proses untuk kena Checkmate!
   

Strategically apa yang Gua nak ulas serta perhalusi dalam this dedicated blog posting entry bukanlah episode bila, bagaimana serta kenapa wujud krisis ketidak-sepaktan diantara KM Pulau Pinang dengan TKM1 beliau, however Gua lebih tertarik untuk memperincikan political diversion approach serta tindakan untuk Cover Line yang diguna-pakai oleh TKM1 Pulau Pinang yang bukan sahaja outdated & tidak inline dengan peredaran zaman + perubahan teknologi but the best part ianya jelas memperlihatkan MINDA PEMIMPIN2 FUCKATAN STILL BEBAL TAHAP BAHALOL!!

  
My justification to support the above statement simple je Beb! setelah KANTOI memperlekehkan KM Pulau Pinang dengan beberapa gelaran? si TKM1 ini dengan begitu GELOJOH TAHAP PELAHAP telah membuat penafian tentang apa yang beliau perkatakan dalam usaha untk divert the issue as well as part of damage control, so dalam usaha yang terdesak! TKM1 telah cuba tampil dengan membuat kenyataan seperti berikut:

“Mansor Jelaskan Gelaran ‘Tokong’ Untuk Sanjung Guan Eng


Apa yang si TKM1 Pulau Pinang, ni terlepas pandang adalah peredaran zaman dah berubah Beb, kronologi politik juga sudah jauh berubah dan the pace in tehnology has been updated jadi apabila rakaman Video yang memperlihatkan seterusnya membuktikan si TKM1 Pulau Pinang ini dengan selamba memperlekehkan KM beliau? automatically ini TKM1 sudah kena chekckmate + KANTOI tahap menonggeng Beb!! Clearly pemimpin2 Fuckatan Haram Bejadah ni hanya pandai jual2 ayat2 auta pembohongan je Beb! tapi minda pemikiran depa STILL BEBAL TAHAP BAHALOL!! Gua harap akan ada lebih banyak lagi pembongkaran2 yang akan dilakukan, kita kasi bikin Fuckatan yang sememangnya Haram Lagi Bejadah KANTOI tahap menonggeng Beb!!


Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Saturday, October 6, 2012

TERNYATA “SAWAN GAGAP” 1 PENYAKIT KRITIKAL!!


My dedicated blog posting entry kali ni tidak mahu mengupas secara panjang-lebar mengenai the above topic of discussion kerana bagi Gua simple je Beb! Sindrom Gagap itu memang tidak dapat kita nafikan sebagai 1 ketidak-sempurnaan namun ianya akan menjadi lebih kritikal lagi bila seseorang individu yang sinonim dengan Auta Retorik Murahan dilanda “Penyakit SAWAN GAGAP”?


Generally kita semua sudah sedia maklum setelah isu+permasalahan kutipan sampah melanda negeri Selangor akibat dari ketidak-cekapan or less capacity kontraktor2 yang dilantik oleh barisan kepimpinan kerajaan PR negeri Selangor, proses pembelian berpuluh unit lori Kompaktor Sampah yang dikhabarkan menelan belanja jutaan ringgit telah dibuat oleh barisan kepimpinan kerajaan PR negeri Selangor sebagai 1 Cover Line Method bagi menutupi kepincangan isu+permasalahan kutipan sampah yang kritkal melanda negeri Selangor?


Apa yang Gua nak drill down or further elaborate in this dedicated blog posting entry adalah apa yang telah diperkatan oleh MB Selangor atau lebih tepat lagi apa yang telah di blast off menerusi laman twitter Media Selangorku & account twitter MB Selangor, yang menyatakan -  “MB : SPRM Di Alu-alukan Siasat Isu Pembelian Kompaktor Sampah”


Soalan wajib yang patut voters+rakyat ajukan pada barisan kepimpinan kerajaan PR negeri Selangor adalah Bila proses pembelian berpuluh unit lori Kompaktor Sampah itu dilakukan? Why now only barisan kepimpinan kerajaan PR negeri Selangor mengalu-alukan SPRM melakukan siasatan terhadap Isu Pembelian Kompaktor Sampah? For your guys information, Gua dah blast tweets bertanyakan soalan2 diatas kepada Media Selangorku & MB Selangor via their official twitter account but as usual we will never ever get a reply for this type of question? Biasalah Beb nilah amalan Keterbukaan Fuckatan Haram Bejadah?

Yang Gua tahu Beb, proses pembelian berpuluh unit lori Kompaktor Sampah ini telah dibuat mid of this year? Jadi what the Hell & why now only (after the procurement transaction has been done couple of months ago) barisan kepimpinan PR negeri Selangor terhegeh-hegeh nak tunjuk Ketelusan dengan mengalu-alukan SPRM melakukan siasatan terhadap Isu Pembelian Kompaktor Sampah ini? Kalau ya pun depa semua ni nak Kencing Sambil Menonggeng? Agak2 lah! Zaman+kronologi dah berubah thus bukan mudah Fuckatan Haram Bejadah nak Spin-Off, Twist & Divert permasalahan, penyelewengan serta kepincangan urus-tadbir mereka dari kaca mata pemerhatian voters+rakyat.

Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Sunday, September 16, 2012

CONTOH BUDAYA POLITIK BARU A.K.A POLITIK GAMPANG FUCKATAN BEJADAH!!


Dimana2 sahaja, whether di pentas ceramah or laman media baru/sosial! Fuckatan Haram Bejadah begitu kuat MELALAK+MENYALAK amalan budaya KETERBUKAAN, freedom of expression as well as BUDAYA POLITIK BARU!!

My dedicated blog posting entry kali ni ingin mengajak voters+rakyat untuk meneliti serta memperhalusi nilai2 BUDAYA POLITIK BARU yang cuba disemai/telah dibawa oleh kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah? Generally apa yang Gua drill down menerusi this dedicated blog posting entry, hanyalah sekadar untuk penghayatan bersama & lebih diposisikan as “Third Opinion Political Observant Strategic Analysis”

Sama2lah kita unlock our mindset serta teliti dan perhalusi apakah elemen2 berikut adalah contoh amalan BUDAYA POLITIK BARU atau sebenaqnya ianya lebih sinonim kita klasifikasikan as amalan BUDAYA POLITIK GAMPANG?

“Kebiadapan Tahap Menonggeng” segelintir golongan  Mahasewel A.K.A. Balaci Belaan Fuckatan Haram Bejadah yang sesuka hati Nenek-Moyang mereka je telah meletakkan KALUNGAN BUNGA MALAI PADA GAMBAR YAB PM walhal generally semua orang yang waras akal pemikirannya sedia maklum bahawa KALUNGAN BUNGA MALAI adalah amalan budaya serta tradisi komuniti / masyarakat India dalam upacara yang melibatkan atau jika berlaku sesuatu kematian? Apakah ni contoh amalan BUDAYA POLITIK BARU yang cuba disemai/implementasi oleh kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah?



“Aksi extremis & hooligan peserta2 himpunan haram A.K.A Keldai Tunggangan Fuckatan Haram Bejadah yang dilihat begitu berbangga dapat memijak GAMBAR YAB PM – Kita yakin+percaya dimana2 negara pun tindakan pasti akan diambil jika gambar President/PM dipijak atau diperlakukan sedemikian secara terbuka? Apa perasaan mereka2 ini jika gambar Ibu-Bapa, Nenek-Moyang, keluarga etc. mereka dipijak dipijak atau diperlakukan sedemikian secara terbuka? Apakah ni contoh amalan BUDAYA POLITIK BARU yang cuba disemai/implementasi oleh kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah?



“Penterjemahan minda pemikiran yang telah diliwat secara rakus” oleh seorang peserta  himpunan haram A.K.A Keldai Tunggangan Fuckatan Haram Bejadah yang dengan selamba melondehkan seluaq dan menayangkan punggungnya pada GAMBAR YAB PM secara terbuka? Mungkin jika perbuatan selamba ini dilakukan oleh seorang anak kecil? Kita masih boleh menerimanya secara waras tapi insiden ini telah dilakukan oleh seorang yang berstatus pelajar kolej yang sudah tentu mindanya telah diliwat dengan Hatred sentiments as well as Negative Based Provocation, jadi apakah ni 1 lagi contoh amalan BUDAYA POLITIK BARU yang cuba disemai/implementasi oleh kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah?



“Keterbukaan dalam melakukan aksi ala KOBOI” – Recently pentas politik arus perdana tanah air digemparkan dengan aksi pengawal peribadi seorang Oppo leader yang melakukan aksi ala KOBOI? setelah mengacukan Pistol atas alasan bagi melindungi Boss nya? Agak lucu juga cara dia cover line sebab jika kita flash back insiden dimana YAB PM pernah menjadi mangsa provokasi/ganggu-gugat dikhalayak ramai oleh sekumpulan ahli pemuda Oppo di stesen KL Sentral, however takda lah pulak pengawal2 peribadi YAB PM bertindak melakukan aksi ala KOBOI dengan simply mengacukan senjata terhadap mereka2 tersebut?  jadi apa kejadahnya semua aksi2 ni? apakan ni contoh amalan BUDAYA POLITIK BARU yang cuba disemai/implementasi oleh kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah?


My strategic conclusion simple je! sekadar penghayatan bersama, diharap kita gunakan lah minda pemikiran kita dengan sebaiknya, berfikirlah secara “Out Of The Box Thinking Mentality Approach” perhalusi+perincikan apakah budaya yang cuba di formulasikan oleh kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah adalah BUDAYA POLITIK BARU atau sebenaqnya ianya lebih sinonim kita klasifikasikan as amalan BUDAYA POLITIK GAMPANG?

Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Saturday, September 8, 2012

ANTARA FAKTOR/INDIKATOR KEJATUHAN FUCKATAN HARAM BEJADAH PADA PRU13?


Up to date masih tiada sesiapa pun yang ada solid clue atau gambaran bila akan berlangsungnya PRU13, rata2 ramai yang hanya mampu memberikan spekulasi namun kita percaya YAB PM sudah merangka serta memformulasi 1 perancangan secara berstrategik berkaitan dengan PRU13 ini.

My dedicated blog posting entry kali tidak ingin sama sekali untuk memperkatakan berkenaan dengan bilakah tarikh keramat PRU13? kerana spekulasi sebegini lebih elok dilakukan oleh Balaci2 Pengemis Fuckatan Haram Bejadah yang bertaraf Cheap Fortune Teller!!

Strategically my dedicated blog posting entry kali ingin memperhalusi beberapa FAKTOR/INDIKATOR YANG AKAN MENJADI PUNCA UTAMA KEJATUHAN FUCKATAN HARAM BEJADAH PADA PRU13?

Agenda Penambahbaikan serta Proses Penjenamaan Semula secara konsisten oleh BN – Selepas UMNO/BN merasai penampar Tsunami Politik pada PRU12, BN move forward secara konsisten dimana Agenda Penambahbaikan+Re-Branding Processes telah kembali mendekatkan & connected  kepimpinan BN dengan voters+rakyat while Fuckatan Haram Bejadah masih lena dibuai mimpi setelah dapat merasai sedikit kuasa kepimpinan

Voters serta rakyat kini ada "Hands-on" comparison diantara corak pentadbiran BN & bagaimana regime kerajaan PR bekerja untuk rakyat – Jika sebelum ini, Oppo hanya simply MELALAK & MENYALAK menyalahkan apa jua yg dilakukan oleh kerajaan BN! kini perspektif itu jauh sudah berubah kerana kaca mata pandangan & pemerhatian voters+rakyat sudah mula tertumpu pada mereka? Justification to support my statement simple je, voters+rakyat will closely monitor  effort,initiative & contribution apa yang regime kerajaan PR dah lakukan untuk rakyat selama 4 tahun lebih memegang tampuk kuasa pemerintahan di Selangor, Kedah & P. Pinang? Kini voters+rakyat mempunyai firm question apakah Janji2 serta Manifesto yang Oppo janjikan dulu sudah di implementasi dengan jayanya? Half way implemented atau tahap PANCUT AWAL? Atau lebih worst lagi ianya sekadar empty promises so called cheap rhetoric?

Janji Ditepati serta Proses Penyampaian kerajaan BN yang dapat+kuat dirasai oleh , voters+rakyat – Walaupun secara tersurat Oppo mengatakan rakyat semakin kuat meminggirkan BN namun kita amat yakin+percaya internally & secara tersirat kejayaan Proses Penyampaian+Perlaksanaan inisatif seperti BR1M, Bantuan RM100 Untuk Pelajar Sekolah,  Klinik 1Malaysia, Skim Rumah Pertamaku (SRP), Kedai Rakyat 1Malaysia, Teksi Rakyat 1 Malaysia (TR1Ma) etc. sudah pasti akan membuatkan regime kerajaan PR mengalami Sawan Gagap!!



Antara Agenda Transformasi kerajaan BN dengan amalan CAT regime kerajaan PR – Penyenaraian FGV IPO & IHH Healthcare Bhd IPO berjaya menterjemahkan sebahagian kejayaan Agenda Transformasi while Overpaid in Talam issue langsung tidak mencerminkan Competency & Accountability regime kerajaan PR? Pendedahan endorsement/surat sokongan oleh Setpol MB Selangor pula langsung tidak mencerminkan amalan Transparency regime kerajaan PR?



Kembali bersuaranya Tun M dalam pentas politik arus perdana tanah air – Whether Oppo suka atau pun tidak? Tun M telah kembali bersuara dalam memberikan pandangan2 bernas terhadap mainstream politic current issue. Tidak terkecuali sesekali Tun M juga telah memberikan kritikan2 pedas terhadap hiccup atau kepincangan regime Fuckatan Haram Bejadah dan yang akan menjadi horror dream buat Oppo adalah setiap pandangan2+kritikan2 pedas oleh Tun M akan sentiasa diteliti & diperhalusi oleh voters+rakyat especially dominant Malay voters!!



Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang. 

Saturday, April 21, 2012

ISU KALUNGKAN BUNGA MALAI PADA GAMBAR PM! STATUS MAHASEWEL KINI BERTUKAR MENJADI DAJAL GILO CELAKO!!

Gua nak mulakan ulasan serta olahan blog posting Gua kali ni dengan ucapan tahniah kepada barisan kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah + badigol malaun balaci pencacai mereka kerana usaha mereka untuk mempelihat & memposisikan Malaysia sebagai negara Pendemo Jalanan Tegar sudah seakan-akan mencapai KPI nya. Usaha2 barisan kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah + badigol malaun balaci pencacai mereka untuk terus meliwat minda pemikiran golongan2 Mahasiswa atau kini lebih dikenali sebagai Mahasewel aka Balaci Belaan juga sudah seakan-akan mencapai objektifnya. 
    
My dedicated blog posting entry kali ni ingin memperhalusi & analyze tindakan+perbuatan yang layak kita benchmark kan sebagai “Kebiadapan Tahap Menonggeng” segelintir golongan  Mahasewel aka Balaci Belaan yang sesuka hati Nenek-Moyang mereka je telah meletakkan KALUNGAN BUNGA MALAI PADA GAMBAR YAB PM! Lets drill down the above topic of discussion secara berstrategik! Kenapa perlu kita benchmark kan agenda tersebut sebagai “Kebiadapan Tahap Menonggeng”?

My strategic justification to support my statement simple je Beb! generally semua orang yang waras akal pemikirannya sedia maklum bahawa KALUNGAN BUNGA MALAI adalah amalan budaya serta tradisi komuniti / masyarakat India dalam upacara yang melibatkan atau jika berlaku sesuatu kematian? Jadi what the hell segelintir golongan  Mahasewel aka Balaci Belaan dengan sesuka hati Nenek-Moyang mereka je telah meletakkan KALUNGAN BUNGA MALAI PADA GAMBAR YAB PM? apakah mereka ni semua bebal tahap bahalol & tidak mengetahui YAB PM itu adalah seorang yang beragama Islam? That’s the strategic reason why kita wajib benchmark kan agenda tersebut sebagai “Kebiadapan Tahap Menonggeng”. Apa agaknya perasaan golongan2 Mahasewel aka Balaci Belaan ni semua jika bila ada berlaku kematian dikalangan sanak-saudara mereka? Kita datang menziarahi jenazah lalu kita ludah+kencingkan jenazah tersebut?
       
Satu lagi my strategic justification to support my statement quite simple Beb! Kita dah drill down / details out kan KALUNGAN BUNGA MALAI adalah amalan budaya serta tradisi komuniti / masyarakat India dalam upacara yang melibatkan atau jika berlaku sesuatu kematian? Jadi apabila segelintir golongan Mahasewel aka Balaci Belaan dengan sesuka hati Nenek-Moyang mereka je telah meletakkan KALUNGAN BUNGA MALAI PADA GAMBAR YAB PM? yang mana YAB PM adalah seorang yang beragama Islam, maka ini dengan jelas+sahih telah memperlihatkan bahawa golongan2 Mahasewel aka Balaci Belaan ni semua telah memperlekeh serta memperkotak-katikkan adalah amalan budaya serta tradisi komuniti / masyarakat India di negara ini? Ini adalah fakta dan bukannya Auta, jelas golongan2 Mahasewel aka Balaci Belaan ni semua Zero Sensitivity serta tidak prihatin langsung dengan amalan budaya serta tradisi komuniti / masyarakat India di negara ini? That’s the strategic reason why kita wajib benchmark kan agenda tersebut sebagai “Kebiadapan Tahap Menonggeng”  
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Wednesday, April 11, 2012

BERSHIT 3.0 – PESTA SONGSANG MENGANGKANG PR!!

Pentas politik arus perdana tanah air kini dihangatkan pula dengan amaran oleh mahluk2 Fuckatan Haram Berjadah yang bertahap Dajal Gilo Celako yang menyalak bahawa mereka akan mengadakan himpunan BERSHIT 3.0 pada 28 April ni! Persoalan cepu emas yang wajib kita tanya pada diri kita masing2? Layakkah BERSHIT 3.0 ini di klasifikasikan sebagai suatu wacana himpunan? atau BERSHIT 3.0 ini paling tepat jika dinobatkan as PESTA SONGSANG MENGANGKANG anjuran Fuckatan Haram Bejadah?
    
My dedicated blog posting entry kali ni, ingin memperhalusi serta drill down beberapa elements + justification mengapa mahluk2 Fuckatan Haram Berjadah yang bertahap Dajal Gilo Celako kembali mengguna-pakai idea  mengadakan himpunan BERSHIT? Kepimpinan Fuckatan Haram Berjadah begitu kuat+lantang mencanang bahawa sistem demokrasi specifically sistem pilihanraya di Malaysia tidak adil, tidak telus serta kerap mengandungi unsur2 salah-laku+penyelewengan? Auta+Retorik murahan ini dengan gelojoh akan disambut pula oleh Badigol Malaun Balaci Pencacai Fuckatan Haram Berjadah yang sememangnya akal serta minda pemikiran mereka sudah diliwat (hopeless species).    
Berdasarkan pemikiran yang rasional so called logic & sense, wajib kita balun & herdik Auta+Retorik murahan Fuckatan Haram Berjadah yang kuat+lantang mencanang bahawa sistem demokrasi specifically sistem pilihanraya di Malaysia tidak adil, tidak telus, my justification to support the statement simple JE beb! jika election totally SUCKS & Zero Transparency? How on earth Fuckatan Haram Berjadah mampu untuk menumbangkan BN serta menubuhkan Kerajaan Negeri di Selangor? Kedah? P. Pinang? dan terus berjaya mempertahankan negeri Kelate? Jika election totally SUCKS & Zero Transparency? How on earth Fuckatan Haram Berjadah berjaya untuk menambah bilangan wakil2 ahli Parlimen Opposition dalam sidang Institusi Parlimen Malaysia? Jika election totally SUCKS & Zero Transparency? serta kerap mengandungi unsur2 salah-laku+penyelewengan? Wajib kita amati+dalami kata2 Member of Parliament for Johor Bahru, which is beliau pernah bertanding dalam pilihanraya bagi kerusi Parlimen atas tiket calon bebas & at the end of the day memenangi nya, maka ini dengan jelas membuktikan kuasa+majoriti undi secara dominant amat sukar diganggu-gugat oleh unsur2 salah-laku+penyelewengan 
     
So Guys! What’s your strategic analysis? What do you think penyumbang/faktor utama kepimpinan Fuckatan Haram Berjadah kembali mengguna-pakai idea  mengadakan himpunan BERSHIT? My pandangan peribadi simple JE beb! PRU12 Fuckatan Haram Bejadah begitu extreme mengemis+meraih simpati politik through racist based sentiment + religious based provocation namun ketelitian YAB PM merangka/memformulasi konsep serta aspirasi Gagasan 1Malaysia telah secara comprehensive nya Checkmate game plan Fuckatan Haram Bejadah. Percubaan Fuckatan Haram Bejadah untuk menghakis tahap keyakinan rakyat terhadap agenda gerak-kerja YAB PM juga semakin terkucil dengan kejayaan/bukti sahih yang digarap menerusi ETP, GTP etc. (results driven)! Last but not least, sudah tentu kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah+ Badigol Malaun Balaci Pencacai2 mereka terpaksa kembali mengguna-pakai idea mengadakan himpunan so called Demo Jalanan BERSHIT 3.0 yang mana agenda terasnya hanyalah untuk create disunity/rasa tidak tenteram oleh rakyat jelata dibawah jentera pentadbiran Kerajaan BN! kita jangan mudah lupa beb? SPIN OFF & POLITICAL DIVERSION APPROACH adalah kepakaran+rutin harian mahluk2 Fuckatan Haram Berjadah yang bertahap Dajal Gilo Celako.

Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Sunday, April 8, 2012

ISU MANSUHKAN PTPTN – PR CUKUP2 LAH MELIWAT MINDA ANAK2 MUDA!!

Recently kita digemparkan dengan cadangan daripada kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah bahawa jika mereka diberi mandat mentadbir kuasa kepimpinan Kerajaan Pusat, mereka akan memansuhkan skim PTPTN?

Itu adalah apa yang mereka canangkan namun bagaimana proses perlaksanaan or execution nya agar cadangan ini will turn into reality tidak pula mereka perincikan serta details out kan secara comprehensive + holistic. Gua punya pandangan peribadi simple je beb! mahluk2 Fuckatan Haram Bejadah bertahap Dajal Gilo Celako ni sememangnya adalah 1stClass Political beggar atau pun pengemis politk betaraf elitis (damn hell). 
    
My dedicated blog posting entry kali ni ingin nak memperinci serta memperhalusi ISU MANSUHKAN PTPTN yang hebat dicanang oleh kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah yang sebenaq nya hanyalah suatu Rekayasa Songang Mengangkang. Strategically lets drill down the topic of discussion! Fuckatan Haram Bejadah hebat mencanangkan ISU MANSUHKAN PTPTN? Macam nilah beb! apa kata kita cabar dan kita minta kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah bertahap Dajal Gilo Celako ni untuk mengemukakan strategic Blue Print Implementaton Plan yang merangkumi details execution serta proses perlaksanaan bagaimana untuk memansuhkan atau demolish at all Enrollment Fees atau Yuran Pendaftaran bagi setiap Kolej2 & IPTS2 yang dibuka serta beroperasi dibawah negeri2 yang ditadbir oleh Fuckatan Haram Bejadah? 
     
Let’s turn the tables against them beb! kita syorkan sebelum kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah terlebih merapu+mencarut dalam ISU MANSUHKAN PTPTN? Kita nak mereka declare secara official + public, bila mereka boleh? serta akan memansuhkan atau demolish at all Enrollment Fees atau Yuran Pendaftaran bagi setiap Kolej2 & IPTS2 yang dibuka serta beroperasi di Selangor, Kedah, Kelantan dan tidak ketinggalan P. Pinang? Buktikan kepada kita, ini boleh+mampu dilakukan terlebih dahulu sebelum mereka ingin meraih & mengemis simpati politik dengan ISU MANSUHKAN PTPTN? Wajib kita tuntut penjelasan daripada mereka, bila ini akan dapat dilakukan? Apakah dalam masa 1Bulan? 3Bulan? 6Bulan? Macam nilah beb? jika apa yang kita ajukan ni? kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah gagal untuk menjawab atau memberi maklum balas especially what’s the strategic implementation time frame? maka adalah lebih elok kita sarankan je pada mahluk2 Fuckatan Haram Bejadah bertahap Dajal Gilo Celako ni supaya Zip kan seluar mereka than it’s a must for them to Shut The Hell Up! berhentilah dari menyalak  ISU MANSUHKAN PTPTN NI? dan most importantly kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah, cukup2 lah dari terus MELIWAT MINDA ANAK2 MUDA!!

Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Friday, April 6, 2012

KRONOLOGI ETHAN & ELTON – LAMBANG KEJAHILAN PR DALAM PROCUREMENT POLICY!!

Semakin hari whether secara direct or indirect kita dapat lihat banyak aspek kepincangan, salah laku serta penyelewengan yang telah/sedang dilakukan oleh regime Fuckatan Haram Bejadah. 

My dedicated blog posting entry kali ni ingin lebih memperinci+memperhalusi skandal ETHAN & ELTON? yang membabitkan pemberian kontrak membekal dan menjahit lounge suit untuk ahli majlis MBI?    
Gua rasa satu Malaya pun dah mengetahui betapa hangat, panaz serta sensasi nya cerita mengenai ETHAN & ELTON ni but there is nothing wrong at all kalo kita tambah didihkan lagi “KRONOLOGI ETHAN & ELTON”!! Kita kasi koyak tahap rabak punggung individu2 yang telibat dalam case study ni.
Strategically beb! Gua taknak sentuh much dalam aspek siapa dibelakang ETHAN & ELTON ni? but Gua nak ajak rakan2 pembaca utk Unlock Our Mindset & membuat penilaian secara “Out Of The Box Thinking Mentality Approach” How on earth? This bloody ETHAN & ELTON? been successfully awarded dalam kontrak membekal dan menjahit lounge suit untuk ahli majlis MBI? 
      
Kita mendapat perkhabaran bahawa ETHAN & ELTON ni adalah sebuah syarikat yang telah ditubuhkan lebih kurang dalam jangka masa 42 hari selepas PR Berjaya mentadbir negeri Perak (so called its totally a new formed company) dan yang lebih mission critical kita juga diberitahu bahawa dalam senarai sebut harga yang dikeluarkan oleh MBI, terdapat lima syarikat yang disenaraikan, ETHAN & ELTON menawarkan harga yang paling tinggi iaitu sebanyak RM 650 sepasang but at the end of day this bloody company dengan selambanya successfully awarded for the project?   
Generally beb! semua pihak pasti maklum dalam Polisi Perolehan or procurement policy secara rasional, telus serta mengikut prosedur2 urus-tadbir pentadbiran yang cekap! There is no way at all syarikat yang baru ditubuhkan, of course less project experienced dan menawarkan harga bidaan yang paling tinggi akan boleh dengan selamban + successfully been awarded for any specific Open Tender atau Kerja2 Pembekalan sesuatu Sebut Harga? Amat mengecewakan beb! dalam era pentadbiran regime Fuckatan Haram Bejadah! aspek2 kepincangan, salah laku serta penyelewengan sebegini selamba+rakus berlaku? For me, ini telah dengan jelas menunjukkan indicator LAMBANG KEJAHILAN PR DALAM PROCUREMENT POLICY!!

Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Tuesday, March 20, 2012

PRU13 PLATFORM TERBAIK BAGI PEMUDA BN DIBERI PELUANG SERLAHKAN IMPAK+AURA

Breaking news or pinpoint dalam persada politik arus perdana tanah air pada waktu & ketika ini banyak menjurus pada "topik keramat" which is PRU13 is just around the corner?

Bila tarikh keramat tersebut akan menjadi realiti? tiada siapa pun mampu menjawab nya? Mungkin YAB PM sudah ada specific clue namun as up to date belum sesiapa pun ada firm answer for it? My dedicated blog posting entry kali ni ingin meneliti serta memperhalusi impak+aura yang mampu digalas serta peluang yang seharusnya diberi kepada barisan2 Pemuda BN dalam memastikan kejayaan & kemenangan parti BN dalam PRU13 nanti. 
  
Realistically, sudah sampai masanya barisan kepimpinan tertinggi parti BN, meneliti, memperhalusi serta at best possible level memberi pertimbangan yang sewajarnya untuk mengetengahkan Young, holistic, interactive, analytical & inspirational Winnable Candidate bagi menggalas cabaran parti BN dalam PRU13 nanti?    
Strategically kita mulakan dengan Parti Keramat UMNO! Seharusnya barisan kepimpinan UMNO secara Out Of The Box Thinking Mentality Approach sudah merangka formula bagaimana+bila untuk mengetengahkan calon2 Winnable Candidate dari barisan Pemuda UMNO? Sampai+setakat mana UMNO mahu terus berharap hanya kepada charismatic & public speaking skills yang ada pada Ketua Pemuda UMNO Malaysia? Beri peluang & ketengahkan calon2 muda yang lain sebelum UMNO berdepan dengan Mission Critical situation!!
DS Chua Soi Lek & kepimpinan MCA sepatutnya sudah merangka formula bagaimana+bila untuk mengetengahkan calon2 Winnable Candidate dari barisan Pemuda MCA? Barisan kepimpinan MCA patut sedar its high time bagi mereka untuk meramai kan lagi pemimpin2 especially pemimpin2 muda yng mampu bertindak seperti DS Chua Soi Lek, sharp, analytical aggressive, sarcastic serta sinis dalam menyerang pihak opposition!!
Barisan kepimpinan tertinggi parti MIC sepatutnya sudah merangka formula bagaimana+bila untuk memberi peluang+mengetengahkan calon2 Winnable Candidate dari barisan Pemuda MIC? Sama ada kita sedar atau pun tidak? barisan Pemuda MIC sebenarnya dibarisi oleh ramai tokoh2 pemimpin muda yang hebat dalam berdiskusi isu2 politik semasa mahupun involved in healthy political debate. Aspirasi laman media twitter telah memperlihatkan ramai2 tokoh2 pemimpin muda MIC yang berjaya membawa, menjawab serta mendepani isu2 politik semasa. Tidak mustahil jika mereka diberi peluang+diketengahkan mereka mampu untuk diposisikan as valuable asset bukan sahaja buat parti MIC akan tetapi ini juga akan menambah kekuatan+kemantapan parti BN!!

Tidak banyak untuk kita perkatakan tentang parti GERAKAN serta komponen2 yang lain, cuma bagi parti GERAKAN kita harap agar barisan kepimpinan tertinggi parti mereka kurang2 kan lah sikap mengangguk-angguk bila di depan YAB PM akan tetapi drastically rangka lah formula bagaimana+bila untuk mengetengahkan calon2 Winnable Candidate dari barisan Pemuda GERAKAN? Jangalah lah tunggu tahap dah jatuh tertiarap dari basikal than only baru nak kelam-kabut?  
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Friday, March 16, 2012

DAP OVER KEPOCHI ISU LYNAS! JADI WAJIB UMNO/BN & PCM ATTACK+WHACK DAP ON ISU KILANG SOLAR DI BATU KAWAN!!

Generally semua orang sudah sedia maklum Opposition amnya DAP adalah antara pihak yang terlebih kepochi dalam mempolitikan & sensationalized isu LYNAS malah at certain point kelakuan pemimpin2 DAP tidak ubah seperti mereka adalah Prof Serba Tau?    
Yang terkini lagi sensasi! satu pendedahan telah diletupkan berkaitan dengan isu Kilang Solar yang dikatakan telah beroperasi di kawasan Batu Kawan P. Pinang (negeri yang diperintah oleh DAP)? but as usual guys! DAP dengan sikap selamba haram bejadah mereka telah membuat penafian, apa nak hairan beb! opposition ni kan pakar dalam spin off & political diversion approach

My dedicated blog posting entry kali ini ingin memperhalusi+meneliti sejauh manakah pihak UMNO/BN or perhaps rakan2 dari parti PCM telah melakukan asakan serta desakan terhadap kepimpinan DAP P. Pinang or so called in another words turn the table against DAP Penang dalam isu KILANG SOLAR DI BATU KAWAN ni? The best possible approach bila kita menentang regime seperti DAP ni, kita wajib bersikap extremely aggressive, UMNO/BN or perhaps rakan2 dari parti PCM harus tidak memberi ruang pada regime DAP! consistently kena attack + whack kepimpinan DAP P. Pinang, no mercy beb!
     
Kalau isu LYNAS, siang & malam opposition sensasikannya especially using new media, pentas ceramah & gerakan protes membantah LYNAS, so kenapa+mengapa dalam isu KILANG SOLAR DI BATU KAWAN ni? pihak UMNO/BN or perhaps rakan2 dari parti PCM mesti berlembut or kurang bersuara? Slogan2 seperti Save Penang, Save Batu Kawan yang nampaknya telah dimulakan oleh rakan2 dari parti PCM wajib disambut dengan lebih aggressive oleh ahli2 UMNO P. Pinang, MCA P. Pinang, MIC P. Pinang, Gerakan P. Pinang & the rest of BN components party. If opposition attack LYNAS gua media baru than sudah sampai masanya pihak BN mempertanggungjawabkan pejuang2 siber mereka untuk lanyak+herdik regime DAP on ISU KILANG SOLAR DI BATU KAWAN ni? If opposition meraih publisiti murahan politik semasa pentas ceramah dengan menyerang isu LYNAS than pihak BN patutnya dah ambil peluang untuk masuk ke gear 3 dan lanyak+herdik regime DAP di pentas2 ceramah on ISU KILANG SOLAR DI BATU KAWAN ni? If Opposition mengadakan gerakan protes & berkumpul beramai-ramai sebagai tanda membantah LYNAS, than pihak BN sepatutnya sudah merangka suatu tarikh keramat untuk mengadakan suatu bantahan secara aman dihadapan pejabat CM Penang on ISU KILANG SOLAR DI BATU KAWAN ni? Kalau semasa protes membantah LYNAS opposition berjaya mengumpulkan seramai 10ribu orang sebagai contoh, BN wajib mengumpulkan sekurang-kurangnya 50ribu orang atau lebih lagi dalam bantahan secara aman dihadapan pejabat CM Penang on ISU KILANG SOLAR DI BATU KAWAN ni? Generally kita semua maklum regime DAP terkenal dengan sikap arrogant atau langsi mereka so kita sebenarnya nak test power sejauh mana langsi nya regime DAP ni bila ratusan ribu orang membantah+mengepung pejabat CM Penang? Adakah mereka akan face off dengan crowd atau penyakit sawan gagap akan mula menyerang mereka? Last but not least, kita harap kepimpinan BN Penang akan dapat merangka sesuatu & tidak membiarkan regime DAP Penang bebas melakukan apa sahaja.
  
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.