Wednesday, December 7, 2011

APAKAH CABARAN SEBENAQ PARTI KERAMAT UMNO SELEPAS TAMATNYA #PAU2011!!

My dedicated blog posting entry kali ni Gua mulakan dulu dengan ucapan syabas+tahniah buat pucuk kepimpinan tertinggi parti Keramat UMNO as well as kesemua ahli2 UMNO kerana strategically persidangan Perhimpunan Agung UMNO 2011 telah selamat melabuhkan tirainya.
Pragmatically hadirnya persidangan Perhimpunan Agung UMNO 2011 kali ni begitu disulami dengan pelbagai speculations, guessing game plan approach serta cakap2 belakang tabir namun ramai pemerhati politik whether professional political analyst mahupun pemerhati politik atas pagar so called third forced generation political observant merumuskan bahawa extra charismatic nya persidangan Perhimpunan Agung UMNO 2011 kali ini adalah kerana ianya begitu sinonim dengan aura PRU13 yang bakal menjelang pada bila2 masa je? 

   
In this dedicated blog posting entry, Gua bukan nya ingin nak memperkatakan dengan panjang lebar tentang cara para2 perwakilan berdebat atau melontarkan sesuatu isu, bukan juga ingin nak mengolah lengok gaya or stail perdebatan para2 perwakilan yang dipilih akan tetapi beb, strategically + dedicatedly Gua ingin memperhalusi serta mendalami mesej serta next way forward barisan2 kepimpinan UMNO serta kesemua ahli2 UMNO selepas depa semua keluaq beredar meninggalkan dewan PWTC & most importantly selepas #PAU2011 selamat melabuhkan tirainya.       
The main concern is very simple beb, apakah orang2 UMNO sudah betul2 fully prepared untuk menyahut seruan serta amanat Presiden UMNO sekaligus mempersiapkan diri masing2 untuk bertarung pada PRU13 yang bakal menjelang pada bila2 masa je? Apakah pula next way forward + direction orang2 UMNO untuk menterjemahkan setiap inci seruan serta amanat Presiden UMNO terhadap badan perhubungan UMNO negeri masing2, bahagian2 UMNO masing2 mahupun cawangan2 UMNO masing2????? 

       
Sincerely my dedicated opinion merasakan bahawa CABARAN SEBENAQ PARTI KERAMAT UMNO SELEPAS TAMATNYA #PAU2011!! adalah bagaimana untuk memastikan bahawa setiap inci seruan serta amanat Presiden UMNO akan serta dapat sampai dengan secara comprehensive, holistic & collective di badan perhubungan UMNO negeri masing2, bahagian2 UMNO masing2 mahupun cawangan2 UMNO masing2! Dengan rasa rendah diri Gua melihat adalah sesuatu yang boleh menjadi “mission critical” buat PARTI KERAMAT UMNO sekiranya proses penyampaian ataupun deliverables process untuk connected + memanjangkan seruan serta amanat Presiden UMNO gagal di aplikasikan untuk turun serta dilebarkan di badan perhubungan UMNO negeri masing2, bahagian2 UMNO masing2 mahupun cawangan2 UMNO masing2! Dalam mendepani senario & face off the situation orang2 UMNO jangan lah bersikap hipokrit serta jangan lah sesekali menipu diri sendiri kerana jika mindset + mentality orang2 UMNO di peringkat badan perhubungan UMNO negeri, bahagian2 UMNO mahupun cawangan2 UMNO masih lagi dalam “comfort zone” than  lu sendiri mau ingat maa!!

  
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Sunday, December 4, 2011

UMNO SHAH ALAM – TERUSKAN DEKAT+CONNECTED DENGAN RAKYAT, BIAQKAN FUCKATAN TERUS MENYALAK DI JALANAN!!

Gua sebenaq nya dah lama nak blast off kan this dedicated blog posting entry tapi apa boleh buat time doesn’t permit it, kemudian #PAU2011 pula berlangsung jadi Gua decided untuk view + analyze perjalanan #PAU2011 however Gua rasa ada elok nya kalo Gua perhalusi the above topic of discussion.
Gua dedicatedly comes across 1 artikel masa Gua browsed blog GAP yang ada menyentuh isu program yang di jalankan oleh UMNO Shah Alam, which 1 program yang cuba membantu untuk memberi  peluang pekerjaan kepada anak-anak muda yang gagal dalam peperiksaan SPM!!


My 1st strategic & dedicated impressions adalah “1 usaha+gerak kerja yang mantop beb”! My strategic justification to support my above comments simple je bhai, voters + rakyat nakkan UMNO/BN secara ikhlas dekat & connected dengan mereka, penterjemahan atau connectivity nya boleh digarap dari pelbagai usaha atau gerak kerja, as for an example program yang cuba membantu untuk memberi  peluang pekerjaan kepada anak-anak muda yang gagal dalam peperiksaan SPM!! oleh UMNO Shah Alam ini.   
Gua rasa pucuk kepimpinan tertinggi UMNO/BN serta ahli2 UMNO/BN kena unlock their mindset & jangan mudah telepas pandang untuk back to basic fundamentals dimana sedang asyik disana & disini kita berbicara on “Winnable Candidate” turut kedengaran orang2 UMNO/BN menyatakan "Winnable Timing” but at the same time calon2 “Winnable Candidate” UMNO/BN tidak extremely cuba untuk dekat + connected dengan voters & rakyat.


Saranan+pesanan keramat Gua simple je beb! ingatlah wahai pemimpin2 serta ahli2 UMNO/BN, zaman dah berubah begitu juga dengan kronologi politik dah semakin pantas berubah, kini voters + rakyat telah meletakkan indikator yang amat tinggi kepada setiap calon yang mereka pilih, voters expectations tak lain dan tak bukan any political leader which they voted at the best possible level wajib ikhlas, telus, cekap dan pantas depani+juarai isu2 semasa yang berkaitan dengan mereka. Gua bukan nak puji lebih2 bhai tapi apa yang telah digarap & direncanakan oleh UMNO Shah Alam menerusi program yang cuba membantu untuk memberi  peluang pekerjaan kepada anak-anak muda yang gagal dalam peperiksaan SPM!! patut di jadikan indikator serta di pikiaq kan oleh lain2 cawangan UMNO, bahagian UMNO mahupun badan perhubungan UMNO negeri. Terap+implementasi kan championing people 1st aspiration & most importantly BIAQKAN FUCKATAN TERUS LALOK, MERAPU SERTA MENYALAK DI JALANAN!!  
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.


SEMAKIN DEKAT PRU13 SEMAKIN SONGSANG FUCKATAN! MENYALAK PANCING UNDI DENGAN KENYATAAN JAWATAN PM BUKAN MELAYU!!

Sedaq atau pun tidak semakin dekat dengan PRU13, bermacam – macam political spin off + diversion approach yang Fuckatan Haram Bejadah which is totally haram + failed at all untuk didaftarkan mula nyalak kan demi mengemis simpati politik dan seterusnya memancing undi! 

  
Recently ada kenyataan telah diwarwarkan dari barisan kepimpinan Fuckatan bahawa jawatan Perdana Menteri sekiranya pakatan memerintah boleh terdiri daripada bukan Melayu! My dedicated blog posting entry kali ni just nak memperhalusi 2 elements yang Gua rasa ada relevant + significant nya dengan kenyataan yang telah diwarwarkan itu!  
The first relevant + significant point nya adalah, secara umumnya Gua rasa Fuckatan Haram Bejadah which is totally haram + failed at all untuk didaftarkan telah mula belajaq untuk face off the reality bahawa undi2 dominant daripada masyarakat kaum Bumiputera & orang2 Melayu memang sudah secara extreme tidak berpihak kepada mereka lagi (kecuali segelintir yang di kategorikan dalam golongan “extremely taksub” serta minda pemikiran depa yang sudah secara tersurat + tersirat berjaya diliwat dengan ideology & fahaman Fuckatan). On that particular reason beb, Fuckatan Haram Bejadah which is totally haram + failed at all untuk didaftarkan telah dengan pantas melakukan political spin off + diversion approach bagi mengemis simpati politik dan seterusnya melalak + menyalak memancing undi. 
   
The second relevant + significant point nya pula adalah, Fuckatan Haram Bejadah which is totally haram + failed at all untuk didaftarkan sangat2 mengharapkan dengan mewarwarkan kenyataan bahawa jawatan Perdana Menteri sekiranya pakatan memerintah boleh terdiri daripada bukan Melayu! maka akan berlaku major revolution serta dominant rejection dari kaum yang bukan Melayu terhadap parti BN (in another words Fuckatan mengharapkan penolakan secara 100% oleh kaum yang bukan Melayu terhadap BN) + segelintir orang2 Melayu yang di kategorikan dalam golongan “extremely taksub” serta minda pemikiran depa yang sudah secara tersurat + tersirat berjaya diliwat dengan ideology & fahaman Fuckatan akan memungkin kan Fuckatan berjaya menawan Putrajaya seterusnya memegang tampuk kuasa pemerintahan Kerajaan Pusat!   
Sebab itu wajib bagi orang2 Melayu cepat unlock their mindset dan cuba pikiaq secara “out of the box thinking mentality approach” kenapa & mengapa kita perlu hendak memberi even 1 inch ruang simpati untuk pemimpin2 Fuckatan especially yang berbangsa Melayu sedangkan depa dengan simply begitu teruja  menjual+melacurkan martabat serta maruah orang2 Melayu? Gua dengan rasa rendah diri jugak ingin menyarankan agar kesemua orang2 Melayu dengan pantas merapatkan saf2 silaturahim + mantapkan penyatuan & permuafakatan antara sesama kita kerana sesungguhnya backdoor game plan yang di rencanakan oleh pemimpin2 Fuckatan especially yang berbangsa Melayu adalah sangat2 berisiko + “extremely threat” pada survival anak bangsa Melayu!!


Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.




Thursday, November 24, 2011

UNGKAPAN “BN UNTUK ORANG MUDA” – TEJEMAHKAN UNGKAPAN NI DENGAN USAHA BUKAN DENGAN KATA2 JE!!

Slogan ‘BN Untuk Orang Muda’ adalah bukti pengiktirafan pucuk pimpinan parti kepada golongan muda dalam memastikan golongan muda adalah target group yang turut terbabit secara holistic + comprehensive dalam pentadbiran dan memajukan Negara.


Pengiktirafan terhadap golongan muda ini as well as recently pengiktirafan yang diberikan terhadap peranan aspirasi media baru or social media secara tidak langsung telah memperlihatkan + mempamerkan 1 drastic compelling differentiators oleh UMNO/BN dibawah kepimpinan DS Najib yang Gua rasa kepimpinan PM sebelum ni (Fuyo! lupa pulok Gua siapa ye PM yang sebelum ni?) telah dengan atau tidak sengaja terlepas pandang?   
My dedicated blog posting entry kali ni just sekadaq nak berkongsi beberapa significant points yang Gua rasa ada related nya dengan UNGKAPAN “BN UNTUK ORANG MUDA”!! Dalam pentas dunia politik arus perdana ni beb, mana2 parti politik tu boleh menggarap atau lancarkan 1,000 ungkapan or slogan sekalipun but most importantly adalah proses untuk menterjemahkan ungkapan tersebut dengan usaha yang jitu+mampan, bukan sekadaq dengan senyuman+kata2 manis sahaja. Yeap! Its true BN sudah mengorak langkah dengan melancarkan Slogan ‘BN Untuk Orang Muda’ but the golden question? What is the next strategic way forward? What is the next direction + roadmap oleh sayap2 Pemuda, Puteri or even Putera UMNO/BN bagi merealisasikan serta menterjemahkan Slogan tersebut menjadi firm reality?

      
My strategic justification simple je beb, kalo kita nak golongan muda menjadi target group which support wadah perjuangan BN secara hardcore, kita kena pastikan sayap2 Pemuda, Puteri or even Putera UMNO/BN dah gembeling energy mereka untuk approach & pastikan mereka telah membantu golongan2 muda mendaftar sebagai pemilih yang akan memboleh+melayak kan golongan2 muda ini mengundi pada PRU13 nanti. Kalo kita nak golongan muda menjadi target group which support wadah perjuangan BN secara hardcore, sayap2 Pemuda, Puteri or even Putera UMNO/BN sudah dengan pantas+tangkas approach + connected dengan seberapa maximum golongan muda yang ada. Bhai! when I mentioned  approach + connected, I’m referring secara overall bukan setakat pi jumpa orang2 muda than tanya khabar + nama depa je, approach + connected dalam erti kata lain menyelami mindset anak2 muda tersebut dan counter balik secara intellectual if depa dingin + against terhadap wadah perjuangan UMNO/BN. . Kalo kita nak golongan muda menjadi target group which support wadah perjuangan BN secara hardcore, dah high time dah sayap2 Pemuda, Puteri or even Putera UMNO/BN, menampilkan strategic center of attraction role model supaya golongan2 muda ni teruja+terbuka untuk menyokong wadah perjuangan UMNO/BN secara ikhlas. Sayap2 Pemuda, Puteri or even Putera UMNO/BN, kena tampilkan aspirasi “Winnable Candidate dan bukan nya “Self Pocket Driven Candidate”, kasi sampaikan mesej & cuci sikit mindset orang2 muda ni bahawa wadah perjuangan Pemuda, Puteri or even Putera UMNO/BN adalah wadah perjuangan untuk survival anak bangsa+keharmonian negara. (Gua strongly belief beb, kalo dapat disampaikan+diterima serta di lock dalam mindset golongan2 muda, lebih ramai anak2 muda akan tampil dengan terbuka+ikhlas bagi untuk menyokong wadah perjuangan UMNO/BN).

  
Kesemua points + persoalan yang kita nyatakan diatas kena dijawap oleh sayap2 Pemuda, Puteri or even Putera UMNO/BN secara telus & ikhlas, jangan hipokrit & jangan sesekali menipu diri sendiri? (sendiri mau ingat maa!!)
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Wednesday, November 23, 2011

TERUJA DENGAN KONVENSYEN MEDIA SOSIAL MALAYSIA – JGN PULOK BN TERTIDO BERDENGKUR!!

Lately ni memang tak dapat dinafikan initiative serta kesungguhan pihak Kerajaan BN dalam mendekati, strategically emphasize dan indirectly mengangkat martabat aspirasi media baru or social media


Bermula dengan program himpunan penulis2 Maya & yang terkini lagi sensasi adalah “KONVENSYEN MEDIA SOSIAL MALAYSIA”, at the best possible level semua ini memang menampakkan kesungguhan pihak Kerajaan BN untuk sedaya upaya memahami perjuangan aspirasi di laman media baru or social media. Di kesempatan ini jugak Gua nak panjangkan ucapan tahniah + well done buat penganjur “KONVENSYEN MEDIA SOSIAL MALAYSIA” diatas kejayaan penganjuran konvensyen tersebut.    
My dedicated blog posting entry kali ni bukan nak cite or drill down more details on “KONVENSYEN MEDIA SOSIAL MALAYSIA” tapi Gua nak kita semua unlock our mindset, cuba teliti + perhalusi apakah next way forward + direction kita selepas ini, umumnya sebelum PRU13 berlangsung?

  
Perkhabaran yang Gua dengaq, in the region of of 2,000 penggiat2 media baru telah menghadirkan diri di “KONVENSYEN MEDIA SOSIAL MALAYSIA” (sebilangan besaq nya pun adalah rakan2 online twitter Gua jugak), turut dikhabarkan majority golongan2 penggiat2 media baru juga mantap berdiri di belakang wadah perjuangan BN, the golden question? Apakah ini indikator UMNO/BN sudah benaq2 secara total in control menakluk aspirasi laman media baru or social media serta peperangan di medan Cyber? Gua tak nafikan kejayaan “KONVENSYEN MEDIA SOSIAL MALAYSIA” memang patut di banggakan but at the same time Gua jugak benaq2 berharap dengan kejayaan tersebut serta warm welcome by majority golongan2 penggiat2 media baru yang mantap berdiri di belakang wadah perjuangan BN, most importantly JGN LAH PULOK BN SAMPAI TERTIDO BERDENGKUR!
My strategic + dedicated conclusion simple je beb, semua yang kita nyatakan di atas takkan ada makna nya kalo barisan kepimpinan+ahli2 parti BN tidak langsung mesra alam dengan aspirasi laman media baru or social media? (some of them acct twitter pun takdaq woo! Segelintir pulok hanya gunakan acct facebook untuk update aktiviti2 santai+diari perjalanan harian depa je woo!) Semua yang kita nyatakan di atas takkan ada makna nya kalo masih berlaku pergeseran+perselisihan pendapat di antara jaguh2 or taiko2 penggiat & pengamal media2 baru or social media pro BN? Semua yang kita nyatakan di atas takkan ada makna nya kalo titik penyatuan+permuafakatan di antara pemimpin sesama pemimpin dalam UMNO/BN serta penggiat & pengamal media2 baru or social media pro BN gagal untuk di realisasikan, bhai! kalo basic fundamentals which penyatuan+permuafakatan pun masih gagal digarap than takyah lah nak gah cite on aspirasi laman media baru or social media serta peperangan di medan Cyber! Isu ni kena kita perhalusi secara gentle + face off the reality, jangan sesekali kita bersikap hipokrit atau menipu diri kita sendiri!!   
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.


Tuesday, November 22, 2011

PRU13 BAKAL MENJELMA – APAKAH UNGKAPAN “BUDAK TINGKAT 4” MASIH WUJUD DALAM SENARIO POLITIK NEGARA?????

Bahang PRU13 serta persiapan pertempuran di alam medan Cyber semakin hari semakin terasa lava kehangatan nya. Bermula dengan himpunan penulis2 Maya dan kemudian di ikuti  yang terkini lagi sensasi adalah Konvensyen Media Sosial Malaysia.


My dedicated blog posting entry kali ni bukan nak cite atau mengolah pasal persediaan atau persiapan pertempuran di alam medan Cyber oleh pejuang2 Cyber pro UMNO/BN however strategically Gua nak fokus tentang 1 perkara which isUNGKAPAN “BUDAK TINGKAT 4” atau “Level 4 Boys”! Gua percaya semua pihak pernah dengaq atau sinonim dengan ungkapan yang Gua nyatakan diatas so Gua rasa tak perlulah Gua terlebih drill-down on the subject matter apa itu “BUDAK TINGKAT 4” atau “Level 4 Boys”? Tak sure pulok Gua wujud ke “BUDAK TINGKAT 13” (hehehe J Friday the 13th tu)? dan apakah wujud pulok “BUDAK TINGKAT 69” (huhuhu J step 69 tuuuuu)?


Soalan lazim or golden question yang patut kita lontarkan adalah APAKAH UNGKAPAN “BUDAK TINGKAT 4” MASIH WUJUD DALAM SENARIO POLITIK NEGARA????? Bagi Gua simple je bhai, persoalan ini adalah very subjective subject matter akan tetapi impak nya sangat2 mendalam terhadap senario+situasi semasa politik arus-perdana Tanahair! PRU12 yang lalu, BN telah merasai tamparan tsunami politik dan kalo tidak diteliti+diperhalusi dengan sebaiknya tidak mustahil BN boleh merasa tamparan tsunami politik atau mungkin pada PRU13 nanti 1 libasan gulung yang lebih tajam akan menanti UMNO/BN?
Zaman dah berubah, pace + chronology politics juga telah pantas berubah, pertimbangan, penilaian serta pemantauwan voters + rakyat juga sudah jauh berubah jadi kenapa perlu wujudnya “BUDAK TINGKAT 4” DALAM SENARIO POLITIK NEGARA????? Apa relevant + significant + synonym nya “BUDAK TINGKAT 4” DALAM SENARIO POLITIK NEGARA????? Generally semua jawapan pada persoalan yang kita lontarkan ini ada dalam poket barisan kepimpinan tertinggi negara, the best possible mechanism they should take out the answer, view + analyze it and finally activated what so ever best possible decision for the sake of people & our country. My dedicated conclusion simple je beb, kalo sekiranya“BUDAK TINGKAT 4” terbukti telah menjadi “duri dalam daging” atau “gunting dalam lipatan” dalam wadah perjuangan parti Keramat UMNO/BN than barisan kepimpinan tertinggi negara kena activate drastic action plan sebelum UMNO/BN sekali lagi akan merasa tamparan tsunami politik atau mungkin pada PRU13 nanti 1 libasan gulung yang lebih tajam!!


Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Monday, November 21, 2011

KALO FUCKATAN AMALKAN POLITIK SIHAT, JANGAN SESEKALI SENSASI+POLITIKAN PEMBERIAN RM100 KEPADA PELAJAR SEKOLAH!!

Sesungguhnya langkah Kabinet jentera pentadbiran Kerajaan BN yang sebulat suara bersetuju untuk meluluskan PEMBERIAN RM100 KEPADA PELAJAR SEKOLAH  di seluruh negara amatlah di alu-alukan.
Why should we thankful to BN Government administration machinery? Pertamanya kerana PM serta kesemua menteri Kabinet & jentera pentadbiran Kerajaan BN telah berjaya mengotakan+memenuhi janji mereka secara on-time which is PEMBERIAN RM100 KEPADA PELAJAR SEKOLAH  di seluruh negara mesti dilakukan serta selesai sebelum berakhirnya cuti akhir penggal persekolahan sesi 2011 (agenda ni automatically telah menampakkan Kerajaan tidak retorik+begitu prihatin dengan proses penyampaian). Secondly, why should we thankful to BN Government administration machinery? Dedicatedly kerana PM serta kesemua menteri Kabinet & jentera pentadbiran Kerajaan BN secara hardcore telah berjaya menterjemahkan aspirasi “Rakyat Sentiasa Didahulukan” dan sekaligus telah memperlihatkan kesungguhan Kerajaan dalam mendepani+menjuarai isu, kebajikan serta permasalahan voters + rakyat.    
Gua, sebagai seorang individu yang mempunyai anak yang belajaq di sekolah Kerajaan, dengan rasa rendah diri ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada kepimpinan PM serta kesemua menteri Kabinet & jentera pentadbiran Kerajaan BN kerana proses penyampaian PEMBERIAN RM100 KEPADA PELAJAR SEKOLAH di seluruh negara ini sangat2 smooth + efficient (just imagines beb, just go to the school office & with less than 10 minutes after filling the application form, the RM100 disbursement will be ready for you). Dalam erti kata lain takdaq banyak cikadaq or proses yang carca-marba.  
Justeru itu, in my dedicated blog posting entry kali ni, Gua secara serious nak mengingatkan kepimpinan+Balaci Pencacai Fuckatan Puaka Haram Bejadah yang sememangnya haram + failed untuk didaftarkan agar lebih mengamalkan agenda politik secara sihat serta tidak simply sensationalized & politicized isu PEMBERIAN RM100 KEPADA PELAJAR SEKOLAH di seluruh negara sebab kalo benaq Fuckatan adalah parti politik yang ingin fronting aspirasi “negara berkebajikan” depa patut huluq kan sedikit tanda terima kasih kepada kepimpinan PM serta kesemua menteri Kabinet & jentera pentadbiran Kerajaan BN diatas usaha+proses penyampaian PEMBERIAN RM100 KEPADA PELAJAR SEKOLAH ini. Gua rasa dah high time dah kepimpinan+Balaci Pencacai Fuckatan kurangkan sikit sifat songsang mengangkang serta lalok & stim merapu yang ada dalam diri depa tu.


Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.


MENJELANG PRU13! APAKAH HINDRAF AKAN BERSEKUTU DENGAN FUCKATAN ATAU PILIH UNTUK LUDAH+KENCING DEKAT FUCKATAN?????

Pastinya PRU13 yang bakal menjelang adalah merupakan agenda yang teramat penting bagi setiap parti+institusi politik di negara ini.
Subject matter on whether bilakah akan berlangsung nya PRU13? setakat ini tiada siapa pun yang mempunyai concrete answer for it! Sedikit backward history pada PRU12 yang lalu, adalah menjadi satu fakta (bukan retorik+auta) bahawa pada ketika itu sokongan serta dedicated support oleh kaum India terhadap parti BN telah merudum serta merosot manakala Fuckatan Puaka Haram Bejadah yang sememangnya haram + failed untuk didaftarkan menerusi sekutu nya pada waktu itu (HINDRAF) telah berjaya mengelirukan minda pemikiran Indian voters serta menambah-nyemarakkan lagi rasa kebencian Indian voters terhadap institusi parti BN.  
Memang pada ketika itu tidak kita nafikan agenda provokasi yang diumpan oleh Fuckatan+HINDRAF telah berjaya mencapai matlamat+sasaran nya, tapi itu cite dulu bhai, realiti nya apakah sekarang ni HINDRAF masih setuju untuk bersekutu dengan Fuckatan? Dedicatedly this is subjective subject matter akan tetapi kalo kita teliti+perhalusi senario+situasi semasa bagaimana layanan serta keupayaan Fuckatan dalam mendepani+menjuarai isu2 masyarakat India di negara ini, berkemungkinan besaq Fuckatan Puaka Haram Bejadah yang sememangnya haram + failed untuk didaftarkan akan menghadapi masalah untuk settle down dengan HINDRAF as well as to face off with the Indian voters

    
Perkhabaran belakang tabir (opps! Bahaya kalo mention backside ni sebab nanti ada mahkuk yang teruja nak henjut+balun ikut pintu belakang woo!) yang Gua dengar, team HINDRAF dah mula hentak, pangkah belakang serta pertikaikan aura+kemenangan Fuckatan kerana justification HINDRAF simple je, Fuckatan menang pada pru 2008 bukan kerana mereka kuat, sebaliknya kerana swing pengundi India dari BN & di khabarkan HINDRAF menuntut Fuckatan agar menghargai jasa pengundi India thus on this dedicated basis, HINDRAF bagi amaran kat Fuckatan, kata mereka Fuckatan WAJIB bagi 15 kerusi parlimen dan 38 kerusi dun pada pru ke 13 nanti?????  
Pergh! walawey beb! belum apa2 lagi HINDRAF sudah kasi amaran sama Fuckatan, secara holistic nya memang tak mustahil perkara songsang mengangkang sebegini akan terjadi sebab Fuckatan dah terlalu sinonim dengan amalan henjut belakang+gerak kerja songsang, vice versa HINDRAF juga adalah salah 1 entiti yang tidak pernah menampakkan direction + roadmap yang betul2 telus dalam mendepani+menjurai permasalahan masyarakat kaum India jadi sama2 lah kita tunggu episod seterusnya whether apakah HINDRAF AKAN BERSEKUTU DENGAN FUCKATAN ATAU PILIH UNTUK LUDAH+KENCING DEKAT FUCKATAN????? 


Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.


Friday, November 18, 2011

FUYO! KHABARNYA ADA DANA RM300 JUTA UNTUK FUCKATAN FOR PRU13 – DANA NI TURUN GUNA ROKET DAP KE APA?????

Masa Gua tengah layan media sosial twitter, Gua come across 1 artikel yang ada menyentuh kewujudan Dana Khas RM300 juta di Pejabat Menteri Besar Selangor, dan khabarnya dana tersebut diturunkan bagi kerja-kerja pilihanraya PKR di Selangor!! 


Pergh! dahsyat tu beb, we are talking about an amount of RM300 million worth of money, bukan RM30 juta beb! Dengan ini macam punya amount silap2 haribulan kalo ada yang berpenyakit Gagap tdk mustahil boleh goyang lutut & finally boleh jadi matu pucuk terus woo!! 

   
 Sejauh mana sahihnya kewujudan Dana Khas RM300 juta tersebut bukanlah the main topic of discussion yang nak Gua olah dalam my blog posting entry kali ni however dalam blog posting entry yang nak Gua blast off kan ni, Gua cuma nak memperhalusi beberapa elements yang Gua rasa ada significant nya dengan perkhabaran mengenai kewujudan Dana Khas RM300 juta ni?  
1)    Kalo lah memang sahih wujudnya  Dana Khas RM300 juta di Pejabat Menteri Besar Selangor yang khabarnya akan digerak kan atas nama ‘budget code’ MBI yang diturunkan bagi kerja-kerja pilihanraya PKR di Selangor, maka suatu permainan+amalan politik wang or disbursement of money politics akan melanda political landacape negeri Selangor secara extreme! PKR at their best possible mechanism akan mempergunakan + capitalized setiap Ringgit & Sen yang ada menerusi peruntukan Dana Khas tersebut bagi menjamin serta memastikan kemenangan berpihak pada mereka. Dalam senario sebegini whether direct or indirect pertimbangan voters + rakyat akan menjadi semakin complicated jadi adalah sangat2 penting or it’s a must driven approach bagi barisan kepimpinan badan perhubungan UMNO/BN negeri Selangor berkerja lebih keras, lipat-gandakan usaha, spearhead + gearing up untuk mendepani & menjuarai isu serta permasalahan rakyat. Justification to support my statement very simple beb, kalo calon2 UMNO/BN negeri Selangor sentiasa dekat + connected dengan voters & rakyat and most importantly capable to solved & deliver people champion driven approach, Gua rasa belum tentu  permainan+amalan politik wang or disbursement of money politics oleh PKR akan dapat menjamin kemenangan mereka di negeri Selangor. Kita jangan lupa beb, zaman dah berubah begitu juga dengan kronologi sudah jauh berubah, faktor permainan+amalan politik wang bukan lah lagi penentu or “Final Say” sebaliknya voters & rakyat membuat penilaian dari pelbagai angle.


2)    Kalo lah memang sahih wujudnya  Dana Khas RM300 juta di Pejabat Menteri Besar Selangor yang khabarnya akan digerak kan atas nama ‘budget code’ MBI yang diturunkan bagi kerja-kerja pilihanraya PKR di Selangor maka dari 1 sudut kita mungkin akan beranggapan bahawa PKR mempunyai suatu advantage kerana allocation atau penyaluran Dana Khas ini  pasti dapat menambah kelancaran kerja-kerja pilihanraya PKR di Selangor, akan tetapi kita juga perlu unlock our mindset & cuba pikiaq balik dengan kewujudan suatu Dana Khas RM300 juta, once again beb! we are talking about an amount of RM300 million worth of money, bukan RM30 juta beb! kalo sekiranya Dana Khas ini tidak di uruskan dengan comprehensive + holistic menerusi amalan urus-pentadbiran yang telus, cekap & amanah maka Gua teramat yakin beb, Dana Khas ini akan menjadi disadvantages + killing platform buat PKR Selangor. Justification to support my statement very simple beb, kuasa & kerakusan nilai wang boleh merosakkan sesiapa je? inikan pula dalam mainstream political landscape? Isu2 seperti siapa yang akan memegang Dana Khas tersebut? siapa yang diberi kuasa untuk menyalurkan Dana Khas tersebut? Jumlah anggaran ratio or pecahan pembahagian Dana Khas Tersebut? Jangan hipokrit or menipu diri sendiri beb! the above sets of question kalo tidak dijawap atau di urus dengan amalan urus-pentadbiran yang telus, cekap & amanah, sudah pasti PKR Selangor akan berhadapan dengan senario dimana calon2 mereka akan meludah sesama sendiri atas sebab tidak puas hati tahap extreme!  
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang. 

  

Monday, November 14, 2011

FUCKATAN GILA SANGAT KUASA KEPIMPINAN – INGAT! MATO AKAN SENTIASA PERHATIKAN ORANG YANG ADA KUASA!!

Recently beb! semua rakan2 blogger sudah kasi taruk+letupz kaw2 punya dengan isu Adun Seri Andalas, Xavier Jayakumar, yang baik punya tertido semasa sesi sidang DUN Selangor!
Gua rasa tak perlu untuk Gua panjangkan lagi beb, lawak jenaka berkenaan dengan behavior si Xavier Jayakumar ni  cause sikap tidak sensitive dia semasa sesi sidang DUN Selangor, kekawan otai2 blogger telah dengan pantas + comprehensive menjalankan kewajipan mereka.


Akan tetapi my dedicated blog posting entry kali ni cuma nak spearhead + fronting pesanan keramat buat kepimpinan Fuckatan Puaka Haram Bejadah yang sememangnya haram + failed untuk didaftarkan, kita semua al-maklum bahawa Kepimpinan serta balaci pencacai Fuckatan Puaka Haram Bejadah adalah antara mahkuk yang tersangat gila kuasa kepimpinan thus kalo kita teliti+perhalusi dulu sebelum mereka berjaya mendapat sedikit kuasa kepimpinan, mereka adalah antara spesis2 yang gelojoh+pelahap untuk menyelak kesilapan2 pihak2 lain, mereka juga adalah antara spesis2 yang terlebih extreme mengemis  simpati politik murahan & tidak ketinggalan juga mereka adalah spesis2 yang terlebih kepochi+kuat mewarwarkan political rhetoric + fronting damn cheap political publicity.    
Isu berkenaan dengan behavior si Xavier Jayakumar ni patut menjadi suatu indicator buat kepimpinan Fuckatan Puaka Haram Bejadah yang sememangnya haram + failed untuk didaftarkan, kalo dulu sebelum dapat kuasa kepimpinan Lu orang semua bebas + simply balun, herdik, sensationalize as well as politicize every single damn thing UMNO/BN leadership movement, vice versa sekarang Lu orang gila kuasa kepimpinan tahap gila babeng thus Lu orang semua kena terima hakikat lah bahawa mata pemerhatian + lanser kamera akan sentiasa mengikuti rapat movement Lu orang semua whether direct or indirect approach.


My dedicated conclusion simple je beb, kalo sebarang pendedahan yang dilakukan terhadap kepimpinan serta balaci pencacai Fuckatan Puaka Haram Bejadah, provided diatas sikap bebal+bahalol as well as terlepas pandang depa sendiri than depa kena terima secara gentle & at the best possible level jangan lah pulok melalak+menyalak sambil terjelir lidah menyalahkan especially pihak UMNO/BN!!

  
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

Friday, November 11, 2011

UMNO & NEGERI JOHOR AMAT SINONIM – JANGAN BENAQKAN JOHOR DIKOTORI DENGAN AIR LELEHAN FUCKATAN

Tajuk artikel Gua kali ni Gua mulakan dengan statement UMNO & NEGERI JOHOR AMAT SINONIM” malah negeri Johor begitu banyak significant nya dengan penubuhan Parti Keramat UMNO.
My dedicated blog posting entry kali ni ingin bukan bertujuan untuk menyingkap kembali sejarah penubuhan Parti Keramat UMNO mahupun mahu mengulas tentang negeri Johor sebab semua tu dah memang fakta+asas sahih yang seinci pun tidak boleh di spin off!  
My strategic analysis in this blog posting entry kali ni lebih ingin menumpukan kepada isu + elements wajib bagi kepimpinan UMNO/BN negeri Johor bersikap alert serta tidak mudah sesekali terlepas pandang sehingga at a later stage boleh menyebabkan negeri JOHOR DIKOTORI DENGAN AIR LELEHAN FUCKATAN HARAM BEJADAH yang sememangnya haram + failed untuk didaftarkan. 



Gua rasa ada keperluan untuk Gua kongsi kan + blast kan blog posting entry ni lepas Gua come across 1 artikel dari sahabat blogger yang ada menyentuh+menyatakan recently ketua umum PKR telah turun ke Ledang, dimana even dalam keadaan hujan lebat dilaporkan ramai penduduk2 setempat khususnya dari DUN Serom datang, sanggup menunggu dan mendengar ucapan dari ketua umum PKR? Kenapa Gua letak tanda soal beb! Ini kerana Gua agak hairan mengapa dalam kawasan parlimen Ledang & DUN Serom yang memang secara tradisi nya adalah kubu kuat UMNO/BN, seakan-akan dengan selamba je berjaya digempur oleh kepimpinan Fuckatan Haram Bejadah yang sememangnya haram + failed untuk didaftarkan at all! Sejauh mana kesahihan perkara ini strategically bagi Gua adalah secondary issue namum apa yang lebih harus diteliti+diperincikan adalah apakah tahap sokongan penduduk2 setempat di kawasan Ledang, Serom etc. sudah mula extremely berbelah-bagi terhadap UMNO/BN? Apakah voters + rakyat di negeri Johor sudah mula hilang kepercayaan terhadap kepimpinan MB yang ada sekarang ini? Apakah jentera kepimpinan UMNO/BN negeri Johor tidak hardcore dalam mendepani+menjuarai isu rakyat? Apakah aspirasi pemimpin2 UMNO/BN negeri Johor yang sedia ada as well as bakal2 calon pemimpin UMNO/BN negeri Johor tidak berpaksikan pada people 1st aspiration sebaliknya lebih kepada personnel interest pocket driven aspiration sehingga menyebabkan voters + rakyat di negeri Johor  mula hilang selera terhadap gaya kepimpinan UMNO/BN negeri? Gua rasa kesemua soalan2 diatas wajib diteliti, diperhalusi serta di imbangi dengan secara effective + serious oleh badan perhubungan UMNO/BN negeri Johor. Gua rasa beb, solution untuk tackle + solved kan apa jua masalah yang ada kaitan & significant dengan the above set of questionnaire: 1) jangan hipokrit & menipu diri sendiri, 2) buat pemantauwan & analysis secara neutral, 3) unlock your mindset & berfikir secara out of the box thinking mentality approach, 4) proceed dengan best possible decision even it is a painful decision!!
My strategic conclusion, at the best possible level, Gua harap badan perhubungan UMNO/BN negeri Johor masih belum terlambat untuk aplikasi kan apa jua best possible mechanism dan Gua betul2 berharap agar voters+rakyat negeri Johor berfikir secara neutral + holistic thinking sebelum anda semua bersetuju untuk membenaq kan negeri Johor ini DIKOTORI DENGAN AIR LELEHAN FUCKATAN HARAM BEJADAH yang sememangnya haram + failed untuk didaftarkan.


Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.