Wednesday, June 1, 2011

REALITI ISU AHLI2 UMNO YANG MASIH TIDAK BERDAFTAR SEBAGAI PEMILIH – IANYA BOLEH JADI BALA PADA UMNO!!!!!

PRU13 akan menjelma pada bila2 masa sahaja namun tidak ada seorang pun dari kita yang mampu meramalkan bilakah PRU13 akan berlangsung??????
Bila pun PRU13 akan berlangsung itu adalah isu yang boleh kita anggap sebagi makro tetapi isu yang lebih penting bagi kepimpinan, perwakilan serta ahli2 akar umbi parti Keramat UMNO teliti+perhalusi adalah isu micro dalam parti Keramat UMNO itu sendiri!!  
Barisan kepimpinan tertinggi, ahli2 perwakilan serta ahli2 akar umbi parti Keramat UMNO wajib menyelami isu+aspek sejauh mana kemantapan jentera parti UMNO?????, sudah berapa % aspirasi Winnable Candidate berjaya diterjemahkan oleh parti Keramat UMNO????? dan sudah sejauh manakah ahli2 parti Keramat UMNO mengorak langkah dalam merealisasikan kemantapan daftar pemilih sebelum berlangsungnya PRU13?????
Dalam bulan lepas ketua penerangan UMNO ada menyentuh isu berkenaan dengan gerak kerja yang mana KPI utamanya adalah untuk memaksimum kan usaha2 untuk menambahkan jumlah pendaftaran ahli2 BN khususnya dari parti Keramat UMNO sebagai pemilih yang sah berdaftar, malah menurut  ketua penerangan UMNO lagi gerak kerja ini akan dilakukan secara aggressive+nationwide.
Antara ungkapan yang dilontarkan oleh ketua penerangan UMNO adalah, There are quite a lot of Umno members, who despite being party members, have yet to register as voters”. Perkara ni perlu diteliti, perhalusi & overcome secepat yang mungkin kerana parti Keramat UMNO akan menjadi entity politic yang teramat rugi jika majority of its member failed dan tidak layak untuk membuang undi bila mana berlangsungnya PRU13?????
Menurut ketua penerangan UMNO lagi, “there were approximately 3.9 million Malaysians who were eligible to vote but had yet to register themselves”?????? Fakta ni memperkatakan tentang 3.9 million bukannya 390,000 jadi cuba kita bayangkan jika BN/UMNO mampu melakukan gerak kerja yang pada kemudiannya berjaya menterjemahkan jumlah 3.9 million ini dalam bentuk undi2 sokongan pada BN????? but at the same time cuba kita bayangkan juga apa impak nya jika jumlah 3.9 million ini menghadiahkan undi2 sokongan mereka terhadap calon2 PR????? At this point of moment sepatutnya barisan kepimpinan tertinggi, ahli2 perwakilan serta ahli2 akar umbi parti Keramat UMNO sudah sedar+buka minda pemikiran tentang realiti kemantapan daftar pemilih sebelum berlangsungnya PRU13?????, macam mana nak capai kemenangan dengan majority yang selesa jikalau internally pun quite a lot of Umno members, who despite being party members tidak layak untuk membuang undi bila mana berlangsungnya PRU13????? Macam mana nak capai kemenangan dengan majority yang selesa jikalau approximately 3.9 million Malaysians who were eligible to vote but had yet to register tidak berjaya untuk di capitalize oleh BN/UMNO & in the worst scenario jumlah 3.9 million ini menghadiahkan undi2 sokongan mereka terhadap calon2 PR?????
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pukimak sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

1 comment:

  1. inilah sebenarnya beban UMNO. harap daftar ahli sahaja ramai tapi ramai yang tak layak mengundi. dan kebanyakkannya adalah PEMUDA. Bila lagi PEMUDA nak gerakgempur mendaftarkan mereka sebagai pemilih!?

    ReplyDelete