Wednesday, January 23, 2013

ISU PATRICK TEOH! – MENGAPA MCA, GERAKAN ETC. HANYA KUNCI MULUT?


Nampaknya lanskap politik arus perdana tanah air semakin kerap dibayangi dengan religious based provocation, apa taknya Beb! belum pun reda isu Kalimah Allah kini timbul pula isu PATRICK TEOH yang secara lantang dan terbuka mempertikai serta memperlekehkan martabat dan kesucian maruah Agama Islam

   
However my dedicated blog posting entry kali ini bukan nak memperincikan lebih lanjut tindakan serta sikap kurang ajar si  PATRICK TEOH ni kerana Gua percaya ramai rakan-rakan blogger as well as Pro - Government Cyber Troopers dah balun+hentak+herdik si  PATRICK TEOH ni! Apa yang nak Gua details out and drill down in this dedicated blog posting entry adalah mengenai sikap, semangat setiakawan serta brotherhood of 1 Malaysia aspiration yang wajib dan sepatutnya diterjemahkan oleh rakan-rakan parti komponen dalam BN especially parti MCA, GERAKAN ETC.

Gua nak lontarkan pertanyaan pada semua rakan-rakan pembaca? Cuba kita tanya diri kita masing-masing? Dalam isu si PATRICK TEOH NI! MENGAPA MCA, GERAKAN ETC. HANYA KUNCI MULUT? Sudah secara terbuka & terang-terangan si PATRICK TEOH ni melakukan kesilapan yang amat kritikal (openly & simply playing with religious based provocation) jadi kenapa kepimpinan MCA, GERAKAN ETC. HANYA KUNCI MULUT? serta tidak melakukan sebarang desakan atau inisiatif such as menjemput si PATRICK TEOH ni melakukan permohonan maaf secara terbuka kepada seluruh umat Islam di Negara ini? (If MCA, GERAKAN ETC. ikhlas nak buat? they have the capabilities Beb! soal persetujuan dari pihak PATRICK TEOH that’s another issue) Mana perginya sikap, semangat setiakawan, brotherhood of 1 Malaysia aspiration serta sensitivity value MCA, GERAKAN ETC. terhadap seluruh umat Islam di Negara ini?


Beb, let’s divert our mindset into out of the box thinking mentality approach? Vice versa cuba kita bayangkan jika isu seperti religious based provocation ini dilakukan oleh pihak PERKASA atau dilaporkan oleh akhbar Utusan? Sudah tentu Beb, dengan kalut tahap gelojoh kepimpinan MCA, GERAKAN ETC. akan tampil ke hadapan untuk tunjuk jaguh serta melakukan aksi-akis taiko besar! Kita jangan mudah lupa Beb? ingat bagaimana kepimpinan parti GERAKAN mengasak kepimpinan tertinggi parti Keramat UMNO dalam isu Datuk Ahmad Ismail? Ingat Beb, bagaimana respon serta asakkan dari parti – parti komponen BN terhadap isu Datuk Nasir Safar serta kepimpinan tertinggi parti Keramat UMNO? MCA, GERAKAN ETC. kena ingat? Dalam PRU13 yang akan datang nanti, kawasan-kawasan yang mereka tandingi bukan hanya kawasan majoriti pengundi-pengundi Cina? Sesetengah kawasan? Jumlah para pengundi Melayu juga ramai so harap kepimpinan MCA, GERAKAN ETC. lock inside their mindset? "zaman dah berubah, kronologi politik pun dah berubah”




Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pokermon sial, gampang keparat, badigol bangsat & puaka haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

No comments:

Post a Comment

Post a Comment