Monday, October 12, 2009

DAKWAAN PAK SHEIKH ANWAR MILIKI SUMBER KEKAYAAN SEBANYAK RM 3 BILLION – PERKARA SERIUS HARUS DISIASAT SECARA COMPREHENSIVE

Gesaan pergerakan pemuda UMNO Malaysia agar pihak Polis menyiasat dakwaan Datuk S. Nalakarupan bahawa Pak Sheikh Anwar mempunyai pelbagai sumber kewangan sebanyak RM 3 billion memang aku setuju sama seklai beb, malah my humble & down to earth opinion beb, perkara serius seperti ini sepatutnya sudah lama disiasat secara comprehensive kerana bila perkara itu diwarwarkan sekarang maka Pak Sheikh Anwar mempunyai ruang untuk bemain dengan permainan kegemarannya iatu political diversion game plan approach & I’m very - very sure ini akan beliau jadikan modal murahan untuk fitnah & caci UMNO & BN.
Malahan perkara & intipati yang sama juga pernah didedahkan oleh bekas penolong Gabenor Bank Negara sebelum ini yang turut mengaitkan dengan pelbagai sumber kewangan Anwar Ibrahim. My humble & down to earth opinion beb, UMNO & kerajaan BN perlu cepat & tangkas bertindak keatas perkara yang sebegini serius kerana rakyat jelata & para2 pengundi ingin mengetahui sejauh mana kebenaran dakwaan tersebut? Jika perkara itu sahih & berlaku, bagaimana & atas kapisiti apa Pak Sheikh Anwar boleh memperolehi sumber kewangan tersebut dengan agak mudah? Jika perkara itu sahih & berlaku, at our best possible level kita semua rakyat jelata & para2 pengundi ingin tahu siapakah individu2 lain yang turut bersekongkol dalam network sumber kewangan Anwar Ibrahim itu? Bagi aku pula beb, extra additional golden question, apakah pelbagai sumber kewangan Pak Sheikh Anwar ini mempunyai kaitan & link dengan tajaan & funding daripada network CIA & network kumpulan Yahudi? Kertas siasatan kena lekas dibuka kerana kita mahukan update & result nya.
Generally beb, soal UMNO & BN sengaja nak kenakan Anwar Ibrahim tak timbul sama sekali, most importantly kita sebagai rakyat jelata & para penundi mempunyai hak untuk mengetahui dakwaan ini mempunyai asas yang kukuh & sahih atau pun ianya sekadar baseless allegation, sebab itu kertas siasatan perlu dibuka secepat yang mungkin dan satu proses prosiding penyiasatan secara comprehensive perlu dilakukan. My humble & doen to earth to opinion simple je beb, mengapa pihak Pak Sheikh Anwar perlu takut & gusar jika wacana ini hanyalah baseless allegation semata – mata? Seperti kata pepatah Melayu “berani kerana benar & takut kerana salah” thus kalau pihak Anwar Ibrahim memang confident dakwaan Pak Sheikh Anwar mempunyai pelbagai sumber kewangan sebanyak RM 3 billion memang tidak wujud & berasas sama sekali prove it than only kita boleh mempertikaikan & menyoal kembali Datuk S. Nalakarupan atau pun kita boleh memanggil kembali bekas penolong Gabenor Bank Negara, Datuk Abdul Murad Khalid, yang sebelum ini turut mengaitkan dengan pelbagai sumber kewangan Anwar Ibrahim. Kalau dah ada check & balance sebgini barulah kita boleh membuat tafsiran sama ada wacana ini adalah konspirasi politik, provokasi permainan politik atau pun retorik semata –mata.
Kalau kertas siasatan tidak dibuka secepat yang mungkin dan satu proses prosiding penyiasatan secara comprehensive tidak dilakukan bagaimana kita nak memperolehi update & result, bagi aku simple je beb, aku nak tahu jugak adakah pelbagai sumber kewangan Anwar Ibrahim ini di generate & disalahgunakan semasa beliau menjawat jawatan Menteri Kewangan dulu? Apakah pelbagai sumber kewangan Anwar Ibrahim ini terhasil menerusi ratusan kontrak & kerja pembekalan sector awam secara rundingan terus yang di award kan kepada kroni perniagaan beliau? Seperkara lagi kalau dakwaan ini benar & berasas, secara telusnya beb, RM 3 billion ni satu jumlah yang banyak gila jadi my humble & down to earth opinion, kepada hardcore supporter serta mereka2 yang memang taksub dengan agenda perjuangan Pak Sheikh Anwar, sila buka mata & minda pemikiran kau orang seluas yang boleh & secara telus cuba tanya diri kau orang masing2, dengan sumber kekuatan kewangan sebanyak RM 3 billion itu adakah Anwar Ibrahim telah berjaya menjaga kepentingan kau orang sebaik yang mungkin? Adakah kau orang betul2 confident dengan sumber kekuatan kewangan sebanyak RM 3 billion itu Anwar Ibrahim akan mempergunakan peruntukan kewangan tersebut bagi memartabatkan & memperkasakan agenda & aspirasi yang telah beliau janjikan atau sumber kekuatan kewangan sebanyak RM 3 billion itu hanya berpusing & rotate disekitar network kroni rapat beliau sahaja?Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pukimak sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

No comments:

Post a Comment