Monday, January 3, 2011

IKHTIZAM UMNO KEDAH NAK TAWAN SEMULA KEPIMPINAN NEGERI – IANYA DAPAT DIREALISASIKAN DENGAN USAHA & BUKAN KATA2 SAHAJA!

Baru2 ini barisan kepimpinan tertinggi parti keramat UMNO telah sebulat suara dan  membuat collective decision serta mengambil pendekatan untuk melantik & memberi mandat kepada Datuk Ahmad Bashah Md. Hanipah sebagai pengerusi badan perhubungan UMNO negeri Kedah dan Datuk Mukhriz Mahathir sebagai timbalan pengerusi badan perhubungan UMNO negeri Kedah.   
Kalau kita teliti & perhalusi mandat yang telah diberi kepada kedua-dua tokoh politik Kedah ini oleh barisan kepimpinan tertinggi parti keramat UMNO, ianya boleh merungkai seribu satu pengertian. Element penting yang harus kita rungkai & ketengahkan hasil daripada mandat & perlantikkan kedua-dua tokoh politik Kedah ini adalah this is a brilliant collective decision action & a sharp political  strategy kerana Datuk Ahmad Bashah Md. Hanipah & Datuk Mukhriz Mahathir akan memperlihatkan gabungan or strategic alliances antara tokoh politik berpengalaman & new generation of politic icon. Datuk Ahmad Bashah Md. Hanipah sudah tentunya adalah orang lama atau OTAI di arena politik negeri Kedah yang rasanya sudah berjaya mengukuhkan grassroots support level beliau manakala Mukhriz pula sudah tentulah seorang new generation of politic icon  yang mempunyai aura, charisma & credibility bagi membentuk serta menarik pola or pattern pengundian para pengundi2 golongan muda especially young professional executive Malay voters bersikap positif kembali & sama2 kembali menjiwai aspirasi & perjuangan BN / UMNO. As ad advantaged atau bonus tambahan pada Datuk Mukhriz, sudah tentulah jasa & setiap keringat mantan PM, Tun Mahathir sebagai seorang negarawan ulung akan sentiasa dikenang apatah lagi bagi rakyat jelata negeri Kedah, ianya akan menjadi suatu sentimental value bagi mereka jadi sudah tentulah Mukhriz baik secara direct or indirect akan dapat capitalized element tersebut.          
Persoalan cepu emasnya beb, semua orang kena ingat game plan dunia politik arus perdana or mainstream politics ni sangat complex kerana gerak kerja yang comprehensive daripada Datuk Ahmad Bashah Md. Hanipah & Datuk Mukhriz Mahathir sahaja tanpa penglibatan yang menyeluruh or holistic engagement daripada seluruh jentera badan perhubungan UMNO negeri Kedah termasuk energetic support from sayap pemuda, wanita & puteri maka cita2 untuk menawan semula negeri Kedah daripada tangan kerajaan PAS hanya akan jadi "horror dream & rest assured it is not going to be a sweet dream at all”. Untuk menawan semula negeri Kedah, sekiranya dalam team badan perhubungan UMNO negeri Kedah masih ada segelintir ahli2 parti yang berperangai dan keterampilan mereka tidak ubah seperti “musuh dalam selimut” confirm pentadbiran negeri Kedah akan kekal dibawah kerajaan PAS! Kalau dalam UMNO negeri Kedah masih ada segelintir ahli2 parti yang sanggup sabotaj urusan gerak kerja kawan2 sendiri malah yang lebih sial lagi sanggup mengamalkan aspirasi “political character assassination” terhadap sesama ahli2 parti sendiri maka without extremely outgoing to the field or turun padang sekali pun kerajaan PAS boleh mengekalkan tampuk kuasa pentadbiran mereka. Rumusannya beb, ikhtizam, cita2 or even wish list sekali pun hanyalah semata-mata sekadar wacana sahaja namun jika badan perhubungan UMNO negeri Kedah benar2 ingin merampas kembali pentadbiran kerajaan negeri daripada tangan kerajaan PAS maka mereka haruslah berusaha dengan bersungguh-sungguh demi menggapai kejayaan tersebut dan bukan hanya dengan ayat2 pemanis mulut sahaja! Most importantly they to remember “USAHA BUKAN KATA”
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pukimak sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

No comments:

Post a Comment