Thursday, April 28, 2011

KERAJAAN PR SELANGOR BELANJA RM600K UNTUK KEMPEN HAPUSKAN ISA – KALAU BETUL TELUS DETAILS KAN PECAHAN RM600K TU UNTUK APA?

Isu kepincangan+salah laku urus tadbir korporat di Yayasan Selangor sehingga mengalami keadaan deficit sebanyak RM7.1 juta masih tidak mampu jawab oleh kerajaan PR Selangor kini diwarwarkan pula usaha mereka untuk mengadakan “KEMPEN HAPUSKAN ISA”!
Kepimpinan tertinggi kerajaan PR Selangor serta para malaun balaci pencacai mereka mungkin dengan gah akan berkata, itu mereka punya suka kerana negeri Selangor adalah dibawah jajahan kerajaan PR, kita terima kerana itu adalah fakta semasa tetapi KEMPEN HAPUSKAN ISA”! dengan anggaran kos perbelanjaan sebanyak RM600K itu bukan lagi mereka punya suka kerana sebarang pembabitan kos yang melibatkan wang ringgit Malaysia adalah hak rakyat negeri Selangor Darul Ehsan untuk mempertikaikan nya!
Dulu sebelum mendapat mandat kepimpinan kerajaan negeri, puak2 big bloody fucking bastard pakatan rakyat dengan sungguh taksub & gahnya mencanang tentang konsep & aspirasi keterbukaan, ketelusan, credibility, accountability etc. yang mereka dukung serta guna pakai!
Jadi kini setelah mandat kepimpinan & kuasa pentadbiran diberi kepada mereka, mereka harus & wajib berpegang kepada apa yang mereka canangkan sebelum ini. KERAJAAN PR SELANGOR perlu bentangkan, table out & details kan pihak syarikat mana / konsesi syarikat mana yang akan diberi mandat untuk menjalankan kerja2 “KEMPEN HAPUSKAN ISA” INI? KERAJAAN PR SELANGOR perlu bentangkan, table out & details kan apakah antara skop2 kerja dalam “KEMPEN HAPUSKAN ISA” INI? KERAJAAN PR SELANGOR perlu bentangkan, table out & details kan apakah pecahan “COST RM600K” yang akan dibelanjakan untuk KEMPEN HAPUSKAN ISA” INI? COST RM600K” untuk KEMPEN HAPUSKAN ISA” INI, adalah melibatkan satu jumlah wang yang agak besar jadi sebagai mengangkat martabat konsep & aspirasi keterbukaan, ketelusan, credibility, accountability etc. yang mereka dukung serta guna pakai memang menjadi satu kewajipan bagi kepimpinan kerajaan PR memberian update kepada rakyat negeri Selangor
Kerajaan PR negeri Selangor tak perlu lah nak guna political diversion game plan approach or spin off melebih-lebih, sekarang zaman teknologi canggih serta aspirasi media baru so update sebegini boleh dilakukan menerusi state web portal, account FB pemimpin2 PR negeri Selangor mahupun account Tweeter pemimpin2 PR negeri Selangor!
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pukimak sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

No comments:

Post a Comment