Saturday, February 12, 2011

HASARAT MB SELANGOR NAK TUBUHKAN PASUKAN POLIS SENDIRI – INILAH JADINYA BILA KHALID GAGAP MULA MERAPU & MENCARUT TAK TENTU PASAL!

Satu pertanyaan yang patut dilontarkan kepada puak2 penyokong taksub pakatan munafik pukimak, bangsat keparat ialah apakah MB Selangor sudah mula mengalami penyakit “mental disorder”? Terdahulu beliau beriya-iya mengusulkan agar satu sidang DUN tergempar diadakan yang kononnya intipati sidang DUN tergempar tersebut adalah untuk megembalikan semula kuasa & hal perihal pentadbiran negeri Selangor kepada baginda Sultan Selangor, akhirnya sidang DUN tergempar tersebut berlangsung namum seperti apa yang diduga wacana yang diusul oleh team2 big bloody fucking bustard pakatan rakyat Selangor gagal mencapai hasratnya kerana tidak memperolehi majoriti yang mengcukupi dalam sidang DUN negeri Selangor.   
Walaupun hebat ditempelak agar mengundurkan diri kerana kegagalan beliau dalam memimpin sidang DUN tergempar tersebut, MB Selangor hanya bersikap berdiam diri, buat2 tak tahu (biasalah tu set2 perangai sial gampang keparat puak2 pakatan rakyat) dan yang terkini lagi sensasi, MB Selangor mengumumkan pula hasrat & cadangan kerajaan pakatan rakyat negeri Selangor untuk menubuhkan pasukan polis negeri itu sendiri, memang kelakar & lawak gila hasrat MB Selangor ni beb but this is the reality as well as INILAH JADINYA BILA KHALID GAGAP MULA MERAPU & MENCARUT TAK TENTU PASAL!    
Saranan keramat aku sebagai seorang penduduk negeri Selangor, apatah lagi my area is in bandaraya Shah Alam, lebih baik MB Selangor serta seluruh barisan jentera Exco pentadbiran negeri Selangor lupakan sahaja niat, hasrat serta cadangan mereka untuk menubuhkan pasukan polis negeri Selangor sendiri kerana walaupun aktiviti jenayah or crime rate % dinegeri Selangor tetap berlaku tapi proses pemantauwan, pencegahan jenayah & strategic crime monitoring oleh PDRM banyak menampakkan hasilnya cuma apa yang diperlukan oleh PDRM especially IPK Selangor adalah proses penambahbaikkan sahaja. Soalan keramat serta cepu emas aku pada MB Selangor serta seluruh barisan jentera Exco pentadbiran negeri Selangor apakah jaminan mereka bahawa aktiviti jenayah or crime rate % dinegeri Selangor akan boleh diperbaiki dengan lebih efektik lagi dengan penubuhan pasukan polis negeri Selangor sendiri? Apakah jaminan yang boleh mereka berikan bahawa penubuhan pasukan polis negeri Selangor sendiri boleh berjalan dengan lancar & tidak akan melibatkan unsur2 salah guna kuasa oleh pegawai atau pihak pengurusan yang dilantik nanti?
Morale of the story simple je beb, MB Selangor serta seluruh barisan jentera Exco pentadbiran negeri Selangor kena lebih buka minda luas2, guna otak bila berfikir bukan dengan kepala lutut dah yang paling penting sekali sudah2 lah MERAPU & MENCARUT TAK TENTU PASAL kerana rakyat negeri Selangor sudah semakin bosan & muak dengan “dam cheap political publicity” yang cuba digarap & one more thing beb, rakyat Selangor pun bukannya mudah untuk ditipu kerana agenda & aspirasi untuk menubuhkan perkara sebegini bukanny mudah dan straight forward, kita kena pantau serta perhalusi sumber dana dari mana yang akan digunakan? Berapa jumlah peruntukan dana yang diperlukan & akan digunakan? Bagaimanakah pula dengan organizational structure, standard operating procedure & reporting based level pasukan ini nanti? Ini belum diambil kira soal transparency, accountability as well as jika terdapat unsur2 salah guna kuasa oleh pasukan terbabit?
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pukimak sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

No comments:

Post a Comment