Monday, February 21, 2011

MUSTAFFA ALI BERLAGA ANGIN DENGAN AZMIN – PERSOALANNYA MAMPUKAH PAS HERDIK, LUDAH & TERAJANG PKR?

Walaupun secara tersurat puak2 pakatan munafik pukimak, bangsat keparat nampak seakan-akan boleh duduk bersama, mampu bertolenrasi serta mempunyai semangat setiakawan yang mantap tapi pada dasarnya apa yang tersirat adalah disebaliknya.  
The main basic fundamental yang menyumbang kenapa terjadinya perkara ini adalah tiada penyatuan yang benar2 ikhlas diantara sesama mereka serta sifat rakus & gila kuasa kepimpinan. Bila sahaja ada PRK yang harus diadakan maka perebutan untuk menurunkan & mempertaruhkan calon2 parti masing2 pasti timbul walaupun didepan tabir mereka cuba sedaya upaya untuk cover the line. PRK DUN Merlimau misalnya PAS sedaya upaya ingin supaya calon mereka kekal turun bertanding dikawasan tersebut walaupun PKR mewarwarkan cita2 mereka untuk menurunkan calon mereka bertanding dikawasan tersebut. PRK DUN Kerdau, PKR seakan-akan sengaja melepaskan time bomb apabila awal2 lagi mencanang serta mewarwarkan calon mereka akan turun bertanding dikawasan tersebut sedangkan PAS secara amnya menganggap DUN Kerdau adalah salah satu kubu kuat mereka kerana pada PRU12 yang lalu majoriti BN telah berjaya dikurangkan dan pada kaca mata pandangan PAS, para pengundi2 DUN Kerdau sudah mula beralih arah terhadap parti PAS.   
Political game plan yang dicatur oleh PKR menerusi Timbalan Presiden nya siapa lagi kalau bukan “the great Azmin Ali” yang secara drastic mencanang serta mewarwarkan strategy mereka amat tidak disenangi oleh barisan kepimpinan PAS especially Mustaffa Ali kerana game plan sebegini dilihat agak kurang ajar tahap extreme serta tidak langsung mencerminkan rasa hormat PKR kepada PAS sebagai rakan sekutu dalam pakatan rakyat. Mustaffa Ali yang agak meluat & muak dengan sikap Azmin yang agak “very bossy”, “over the limit” serta “try to be good & extremely show off” telah membalun & mengherdik Azmin agar berpada-pada bila bercakap serta jangan terlalu cuba menunjukkak kuasa, dimana ini boleh dikatakan suatu tindakan & action plan yang agak brutal.     
Tapi the main context of discussion adalah sejauh mana Mustaffa Ali mampu menghentak & menerajang Azmin Ali? Sejauh mana Mustaffa Ali mampu menampilkan sokongan ahli2 PAS yang berani berdiri dibelakang beliau untuk menyerang Azmin Ali? Most importantly sebagai institusi parti politik soalan cepu emasnya beb, MAMPUKAH PAS HERDIK, LUDAH & TERAJANG PKR? My humble & down to earth opinion, Mustaffa Ali takkan mampu even untuk menjentik Azmin Ali & in the widen context of discussion PAS TAKKAN MAMPU UNTUK HERDIK, LUDAH & TERAJANG PKR kerana tahap & standard parti PAS hanyalah sebagai “kuda tunggangan, terajangan & ludahan” bagi parti PKR & DAP!
Finally, sebagai peringatan kepada mana2 individu yang masih taksub & sayangkan pembangkang pukimak sial, gampang keparat, badigol bangsat & haram bejadah, itu kau orang punya pasal & kalau rasa tak selera nak baca jadi tak payah nak baca mungkin ada baiknya the entire of your guys pergi mandikan anjing kurap & babi tempang berpenyakit dan lagi bagus kalau lepas tu kau orang pergi makan daging anjing kurap & babi tempang panggang kerana itu mungkin kena dengan selera & perangai kau orang.

No comments:

Post a Comment